Elena Udrea a pus acatiste la Zidul Plângerii. Emil Boc a trăit un moment magic

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea a pus acatiste la Zidul Plângerii, loc sacru al confesiunii iudaice, premierul Emil Boc a evocat un 'moment magic' trăit la Ierusalim, iar ministrul de Externe, Teodor Baconschi a menţionat că are toată veneraţia pentru vestigiile iudaice antice.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 06:46
Elena Udrea a pus acatiste la Zidul Plângerii. Emil Boc a trăit un moment magic

Premierul Boc şi mai mulţi membri ai Cabinetului au vizitat, miercuri, Zidul Plângerii, Mormântul Sfânt, precum şi aşezământul Patriarhiei Române din Ţara Sfântă.

Elena Udrea a lăsat acatiste la Zidul Plangerii, ca şi în vizita sa anterioară la Ierusalim, când dorinţele formulate i s-au şi îndeplinit. Ea i-a îndemnat şi pe jurnaliştii români să pună acatiste în zid.

Premierul Emil Boc a mărturisit că a trăit un moment spriritual magic la locurile sacre din Ierusalim pe care le-a vizitat ‘ca orice creştin’.

Împreună cu delegaţia de miniştri, Boc s-a oprit la un magazin din Oraşul Vechi şi a cumpărat 33 de lumânări.

Conform tradiţiei, cele 33 de lumânări, semnificând vârsta la care a fost crucificat Iisus Hristos, au fost aprinse la Mormântul Sfânt.

Boc a cumpărat mai multe iconiţe şi cruciuliţe.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, fost ambasador la Vatican, şi-a exprimat interesul în special pentru locurile sfinte ale creştinilor, dar a adăugat că are ‘toată veneraţia’ pentru vestigiile iudaismului antic.