Elena Udrea a fost extrădată în România pentru a ispăşi pedeapsa de 6 ani de închisoare. A fost adusă cu cătuşe şi predată la penitenciarul Târgşor

Elena Udrea va fi adusa astăzi în România sub escortă. Predarea fostului ministru s-a făcut la Vama Ruse. De acolo va fi dusă direct la Penitenciarul de femei Ploieşti – Târgşorul Nou unde va ispăşi pedeapsa de 6 ani în dosarul Gala Bute.

16 iun. 2022, 18:59

UPDATE: Elena Udrea a ajuns la penitenciarul Târgşor miercuri seară în jurul orei 19.00

Elena Udrea, condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, va fi adusă joi în România.  Fostul ministru a fost preluat de Vama Giurgiu de reprezentanţii Penitenciarului de femei Ploieşti – Târgşorul Nou, închisoare în care îşi va petrece următorii ani.

Elena Udrea a coborât din duba poliţiştilor bulgari cu cătuşe la mâini şi a fost predată poliţiştilor români.

Citeşte şi: Elena Udrea, aşteptată cu covorul roşu şi şoşoni „Fug Vuitton” la penitenciarul Târgşor

Elena Udrea a revenit în România după ce vineri, 10 iunie, magistraţii Curţii de Apel Sofia au decis extrădarea ei.

Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului a fost prins în 7 aprilie, la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia. Udrea a plecat din România în ziua când a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea va beneficia de condiţii de lux în penitenciar: „Va avea un tratament diferit. Va avea în celulă baie proprie, oglindă, etajeră, vas WC, saltea, lenjerie de pat, pătură şi pernă”

Elena Udrea a criticat permanent în procesul din Bulgaria condiţiile de arest din România, aceasta fiind una din strategiile pe care s-a bazat pentru a nu fi trimisă în ţară, astfel încât sindicatele din penitenciare reacţionează în urma afirmaţiilor fostului ministru.

Reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) catalogheaza, într-un comunicat, drept „atacuri sistematice UDREA la imaginea politiei penitenciare” afirmatiile Elenei Udrea privind conditiile de detentie din Romania, considerand ca Politia penitenciara este prejudiciata prin aceste afirmatii.

„Din punct de vedere al spatiului asigurat Elenei Udrea, garantam opiniei publice ca va fi optim pentru respectarea unui spatiu minim individual de 4 mp pe toata perioada executarii pedepsei de catre fostul ministru.

Camerele de detinere asigura fiecarei persoane pat individual, sunt dotate cu mobilier specific, instalatii de incalzire si utilitati igienico-sanitare, astfel incat fiecare persoana detinuta sa aiba acces permanent la apa potabila si zilnic la apa calda, acces nerestrictionat si permanent la grupurile si instalatiile sanitare pentru satisfacerea nevoilor fiziologice si a celorlalte nevoi specifice genului, ori de cate ori este necesar, in conditii de igiena si intimitate. Spatiile de detinere sunt amenajate, astfel incat sa permita iluminatul natural si artificial, precum si aerisirea optima a acestora.

In fiecare camera sunt montate mese pentru servirea hranei, rafturi pentru depozitarea produselor, cuiere si banci, iar in baie rafturi pentru pastrarea incaltamintei. Celelalte bunuri de folosinta indelungata sunt pastrate la magazia penitenciarului unde detinutele au acces conform programului stabilit”, mai transmite FSANP.

Citeşte şi: Elena Udrea a sesizat CSM: „Să verifice dacă un judecător din cei patru a fost chemat la Parchetul General şi ameninţat cu puşcăria de cineva din conducere”