Elena Udrea, aşteptată cu covorul roşu şi şoşoni „Fug Vuitton” la penitenciarul Târgşor

Elena Udrea va fi extrădată cu escorte speciale ale Poliţiei. Predarea fostului ministru al Turismului se va face la Vama Ruse - Giurgiu. De acolo, Elena Udrea va fi dusă direct la penitenciarul Târgoşul Nou unde va ispăşi pedeapsa de 6 ani în dosarul Gala Bute.

16 iun. 2022, 15:37
Elena Udrea, aşteptată cu covorul roşu şi şoşoni „Fug Vuitton” la penitenciarul Târgşor

Elena Udrea va fi extrădată joi în România. Fostul ministru va fi preluat de Vama Giurgiu de reprezentanţii Penitenciarului de femei Ploieşti – Târgşorul Nou, închisoare în care îşi va petrece următorii 6 ani.

Citeşte şi: Ies la iveală noi detalii din dosarul Elenei Udrea. Ce spune fostul ministru despre Florian Coldea

La Penitenciarul Târgşor a ajuns joi şi protestatarul rezist Marian Ceauşescu. El a adus un covor roşu pe care l-a întins la intrarea în închisoare, dar şi o pereche de şoşoni de grădină, îmblăniţi, pe care a scris cu markerul „Fug Vuitton”.

Elena Udrea revine în România după ce vineri, 10 iunie, magistraţii Curţii de Apel Sofia au decis extrădarea ei.

Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului a fost prins în 7 aprilie, la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia. Udrea a plecat din România în ziua când a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea va beneficia de condiţii de lux în penitenciar, susţin reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP).

Camerele de detinere asigura fiecarei persoane pat individual, sunt dotate cu mobilier specific, instalatii de incalzire si utilitati igienico-sanitare, astfel incat fiecare persoana detinuta sa aiba acces permanent la apa potabila si zilnic la apa calda, acces nerestrictionat si permanent la grupurile si instalatiile sanitare pentru satisfacerea nevoilor fiziologice si a celorlalte nevoi specifice genului, ori de cate ori este necesar, in conditii de igiena si intimitate. Spatiile de detinere sunt amenajate, astfel incat sa permita iluminatul natural si artificial, precum si aerisirea optima a acestora.

In fiecare camera sunt montate mese pentru servirea hranei, rafturi pentru depozitarea produselor, cuiere si banci, iar in baie rafturi pentru pastrarea incaltamintei. Celelalte bunuri de folosinta indelungata sunt pastrate la magazia penitenciarului unde detinutele au acces conform programului stabilit”, transmite FSANP.