ELENA UDREA află astăzi dacă scapă de AREST. Instanţa a rămas în pronunţare VIDEO

Elena Udrea află astăzi dacă mai stă după gratii. Magistraţii Înaltei Curţi au judecat luni solicitarea procurorilor anticorupţie de prelungire a mandatului de arestare a fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului cu 30 de zile în Dosarul GALA BUTE. Elena Udrea nu a dorit să dea declaraţii în faţa magistraţilor. Instanţa a rămas în pronunţare.

RomaniaTV.net
23 mart. 2015, 08:26

UPDATE: Procesul s-a încheiat. Magistraţii ICCJ ai rămas în pronunţare.

UPDATE: Elena Udrea a fost adusă din arest la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Înainte de a intra în sala de judecată, Elena Udrea i-a salutat pe ziariștii prezenți.

Procurorii au solicitat judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestării preventive pentru Elena Udrea în dosarul „Gala Bute”.

În același dosar, DNA solicită prelungirea măsurilor preventive și în cazul altor inculpați, respectiv Rudel Obreja și Tudor Breazu (arest preventiv), Ștefan Lungu și Gheorghe Nastasia (arest la domiciliu).

CITEŞTE ŞI STENOGRAMELE confruntărilor dintre Elena Udrea şi denunţătorii săi din Dosarul Gala Bute

Elena Udrea a fost arestată preventiv în acest dosar pe data de 25 februarie, iar mandatul expiră pe 26 martie.

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.

CITEŞTE ŞI Ruxandra Dragomir, mesaj pe Facebook despre „postacii” Elenei Udrea

Joi, Elena Udrea a fost confruntată timp de aproape 7 ore, cu denunţătorii săi din „Gala Bute”. Procurorii DNA au aprobat solicitarea fostului ministru al Turismului, iar Elena Udrea s-a confruntat cu oamenii care iniţial i-au fost alături, iar apoi au turnat-o: Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Adrian Gărdean şi Ana Maria Topoliceanu.