Elena Udrea află azi dacă primeşte statut de refugiat politic în Costa Rica. Care este miza acestei decizii

Elena Udrea își află astăzi soarta în Costa Rica. Autoritățile din San Jose decid dacă îi acordă statutul definitiv de refugiat. Dacă va fi un răspuns favorbail, atunci Udrea ar putea scăpa de orice altă decizie luată de magistrații din România.

RomaniaTV.net
22 ian. 2019, 09:22
Elena Udrea află azi dacă primeşte statut de refugiat politic în Costa Rica. Care este miza acestei decizii

Cererea de refugiat politic este ultima şansă pentru Udrea pentru a rămâne în Costa Rica. În cazul în care autorităţile din Costa Rica decid să-i acorde azil politic, Elena Udrea nu va mai putea fi extrădată şi nu va ispăşi nicio zi din pedepsele date de justiţia din România. 

Avocata Vanessa Leandro Reyes, care le reprezinta in acest proces pe Udrea si pe Bica, a declarat pentru semanariouniversidad.com, cererea de azil politic inaintata de Elena Udrea si Alina Bica se afla in asteptarea unei decizii, pe fondul anularii de catre Tribunalul de Imigratie din Costa Rica a unei prime rezolutii in care solicitarea celor doua a fost respinsa.

Condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fugit în Costa Rica încă de la începutul anului trecut, când încă nu își aflase sentința defintivă. Ulterior, după condamnare, Elena Udrea a fost ridicată pe pe stradă de Interpol şi încarcerată.

În decembrie 2018, ICCJ a suspendat executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”, în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. Decizia instanţei a venit ca urmare a hotărârii CCR prin care constituirea nelegală a completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă. 

Elena Udrea a scăpat de SECHESTRU după ELIBERARE. Averea URIAŞĂ a fostei „blonde de la Cotroceni”

Elena Udrea a ieşit din închisoare după ce Tribunalul Penal din Pavas a decis că pot fi eliberate în Ajun de Crăciun. Ministerul Public din Costa Rica a cerut eliberarea ei şi a Alinei Bica după ce a primit din partea Ministerului de Justiţie din România documente care atestau retragerea cererilor de extrădare.

Elena Udrea, prima reacţie după ELIBERARE. Ce a spus despre revenirea în România