Elena Udrea: Am cădea din lac în puţ dacă vine Predoiu premier. Ce spune de Alina Gorghiu

Elena Udrea a declarat, luni, la plecarea de la ICCJ, că dacă s-ar ajunge la situaţia ca guvernul Victor Ponta să fie înlocuit cu un executiv condus de Cătălin Predoiu România s-ar afla în proverbiala situaţie a saltului din lac în puţ.

08 iun. 2015, 12:25
Elena Udrea: Am cădea din lac în puţ dacă vine Predoiu premier. Ce spune de Alina Gorghiu

Elena Udrea s-a aflat la ICCJ pentru un nou termen în dosarul „Gala Bute”, la care a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. La plecarea de la instanţă, Elena Udrea a comentat situaţia politică actuală şi la tensiunile create după ce Victor Ponta a fost anunţat de DNA că are calitate de suspect în dosarul lui Dan Şova.

Elena Udrea a comentat posibilitatea ca Victor Ponta să fie înlăturat de la guvernare fie prin demisie, fie prin moţiune de cenzură, atrăgând însă atenţia asupra posibililor înlocuitori.

Dacă Victor Ponta pleacă de la guvernare, avem o problemă şi cu cine vine în locul lui. Dacă pleacă guvernul PSD, care din punctul meu de vedere – probabil mai puţin ultimele măsuri cu scăderea TVA şi ce au mai reuşit – a fost un guvern neperformant, întrebarea este cine vine în loc. Nu ştiu cine ar putea să vină. Ar trebui să vină cineva care să aibă suţinere în Parlament. Dar dacă ar veni Cătălin Predoiu, spre exemplu, atunci am căzut din lac în puţ, pentru că domnul Predoiu este implicat în dosarul Gala Bute. Are o disjungere din acest dosar care oricând poate să ajungă pe lista de priorităţi a DNA şi să-l pună în situaţia în care este Victor Ponta astăzi„, a declarat Elena Udrea, apreciind însă că acuzaţiile pentru care i s-a făcut dosar lui Cătălin Predoiu, disjuns din Gala Bute, sunt „aberante”.

Elena Udrea a apreciat că nici măcar Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, nu reprezintă o alternativă pentru funcţia de prim ministru, întrucât „are şi dânsa nişte probleme nerezolvate care se pot transforma în dosare penale”.

Cred că actuala clasă politică a intrat în colaps. Politicienii sunt morţi de frică, paralizaţi de frica propriilor schelete din dulap şi nu mai fac nimic pentru ţară Parlamentul ar putea acum să se închidă pentru că la modul laş în care se comportă actuala clasă politică şi actualul Parlament nu pot face decât rău acestui popor„, a conchis Elena Udrea.