ELENA UDREA, anunţ din arest după decizia ICCJ de a rămâne după gratii

Ruxandra Dragomir a declarat, vineri, după ce a vizitat-o în arest pe Elena Udrea, că avocaţii fostului ministru vor face o nouă cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv. Dragomir a spus că şi Udrea "va înreprinde nişte măsuri", dar a refuzat să spună despre ce este vorba. Ea a mai precizat că Elena Udrea se simte bine, dar "arestul preventiv oferit de România este o traumă atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic".

03 apr. 2015, 09:58
ELENA UDREA, anunţ din arest după decizia ICCJ de a rămâne după gratii

Elena Udrea a rămas în arest după ce ICCJ a respins contestaţia depusă de fostul ministru la decizia de prelungire a arestului preventiv.

„Se simte bine, însă nu acceptă faptul să rămână în arest preventiv. Considerăm în continuare că este un abuz. Arestul preventiv oferit de România este o traumă atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic”, a spus Ruxandra Dragomir. 

Credeţi că este prea bine acolo? Aţi intrat vreodată la arest? Într-o camera 3 pe 3, patru persoane într-o cameră…„, a completat Dragomir.

CITEŞTE ŞI ELENA UDREA petrece Paştele ÎN AREST. ICCJ a respins contestaţia fostului ministru în dosarul „Gala Bute”

Dragomir a anunţat că avocaţii Elenei Udrea vor face „o cerere pentru înlocuirea măsurii”.

„În următoarele zile, probabil luni sau marţi, Elena va întreprinde de asemenea nişte măsuri care cu siguranţă vor avea un ecou”, a adăugat Dragomir.

Aceasta a refuzat să spună care vor fi acele măsuri, dar a precizat că nu este vorba de plângeri.

În ceea ce priveşte decizia ICCJ, Dragomir a arătat că Udrea nu se aştepta: „Este nevinovată şi nu merită să rămână în arest în Dosarul Gala Bute. Ar fi preferat să facă Paştele în afara arestului.  Ar fi fost firesc să fie aşa pentru că este nevinovată şi nu merită să ramână in arest în baza unor denunţuri.”

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi contestația formulată de Elena Udrea față de decizia judecătorilor de prelungire a cu 30 de zile a arestului preventiv în dosarul „Gala Bute”.