ELENA UDREA petrece Paştele ÎN AREST. ICCJ a respins contestaţia fostului ministru în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea rămâne în arest. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi contestația formulată de Elena Udrea față de decizia judecătorilor de prelungire a cu 30 de zile a arestului preventiv în dosarul "Gala Bute". 

RomaniaTV.net
02 apr. 2015, 20:21
ELENA UDREA petrece Paştele ÎN AREST. ICCJ a respins contestaţia fostului ministru în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea rămâne după gratii. Magistraţii ICCJ au menţinut decizia luată în 23 martie de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv în cazul fostului ministru Elena Udrea pusă sub acuzare în dosarul „Gala Bute”.

Citeşte şi: Elena Udrea, ATAC la DNA şi Codruţa Kovesi în faţa instanţei. MOTIVAREA JUDECĂTORILOR

În același dosar, instanța a prelungit arestul preventiv pentru fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja și Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana, deținută de Elena Udrea.

De asemenea, instanța a prelungit arestul la domiciliu pentru Ștefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea), Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului) și Cornel Resmeriță (primarul municipiului Lupeni).

Udrea a fost arestată preventiv în acest dosar pe data de 25 februarie.

Citeşte şi: Cum a speriat Elena Udrea şantajiştii din cazul Lucinschi: Şpagă de 25.000 de euro, returnată de frică

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.

Citeşte şi MOTIVAREA instanţei, la prelungirea arestului: ELENA UDREA nu conştientizează activitatea ilicită generată