Elena Udrea apare într-un nou dosar la DNA. Prezidenţiabilul PMP, acuzat de un „tun” de 11 milioane de euro

Numele Elenei Udrea apare într-un nou dosar la DNA. Procurorii anti-corupţie vor verifica acuzaţiile aduse Elenei Udrea privind folosirea de bani europeni pentru construcţia clubului rezidenţial "Stejarii", din zona Băneasa. Parchetul General şi-a declinat competenţa în a judeca plângerea depusă în acest sens împotriva prezidenţiabilului PMP şi a trimis dosarul către DNA, care ar urma să ancheteze un "tun" de 11 milioane de euro, informează România TV.

31 oct. 2014, 15:03
Elena Udrea apare într-un nou dosar la DNA. Prezidenţiabilul PMP, acuzat de un „tun” de 11 milioane de euro

La începutul lunii octombrie, împotriva Elenei Udrea a fost depusă o plângere penală la Parchetul General în care sefa PMP era acuzata ca ar fi folosit bani europeni pentru a ridica un complex rezidential privat, in care chiar ea ar avea asigurata o locuinta.

Acuzatiile vizau fapte pe care Elena Udrea le-ar fi comis in perioada in care a detinut functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Mai exact, dosarul priveste contractul incheiat, in 2011, intre Ministerul Dezvoltarii si Medusa Hotel International SRL, pentru realizarea  complexului rezidenţial „Stejarii”.

Elena Udrea, despre vizita la Paris cu Alina Bica: E vorba de un FILAJ al serviciilor. O lucrătură tipică SIE

Proiectul ar fi costat 11 milioane de euro, dar, potrivit denuntului depus impotriva Elenei Udrea, complexul turistic nu ar fi fost utilizat pentru scopul in care a fost construit. In realitate, acesta ar fi luat destinatia unor facilitati gandite sa aduca beneficii exclusive unei societati private, mai exact facilitati de agrement si exploatare a unui complex rezidential proprietate privata.

Potrivit România TV, Parchetul General şi-a declinat competenţa şi a trimis plângerea la DNA. Procedural, procurorii DNA ar urma să înceapă urmărirea penală IN REM.

Complexul rezidenţial Stejarii îi aparţine omului de afaceri Ion Ţiriac. Elena Udrea a confirmat recent că s-a mutat într-un apartament închiriat în Complexul Stejarii, la parter.

Băsescu, despre Udrea la Paris: E operaţiunea unui serviciu românesc şi a unuia francez. Serviciile, în joc