Băsescu, despre Udrea la Paris: E operaţiunea unui serviciu românesc şi a unuia francez. Serviciile, în joc

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la B1 TV, că oameni din serviciile secrete s-au implicat în campania electorală. Băsescu a spus că va lua măsuri după primul tur al alegerilor prezidenţiale. Şeful statului a spus, referindu-se la fotografiile Elenei Udrea de la Paris, că este clar că "serviciile sunt în joc" şi că este operaţiunea unui serviciu românesc şi a unuia francez.

30 oct. 2014, 18:57
Băsescu, despre Udrea la Paris: E operaţiunea unui serviciu românesc şi a unuia francez. Serviciile, în joc

ALEGERI PREZIDENŢALE 2014. Invitat să se pronunţe dacă în scandalul fotografiilor făcute Elenei Udrea la Paris a fost mâna serviciilor secrete, Traian Băsescu a afirmat: „Răspunsul meu categoric este da. În 10 septembrie am chemat şefii SRI si SIE şi adjuncţii lor şi i-am atenţionat să nu se implice în campania electorala”.

Ca exemplu, Băsescu l-a dat pe fostul director al SIE şi candidat independent la preşedinţie. „Implicarea lui Meleşcanu cred că nu mai are nevoie de demonstraţie. Ar fi trebuit să îmi spună că trece la strâns semnături, i-aş fi spus ‘Vă felicit, scrieţi-vă demisia!’ Nu a făcut-o. Este clar implicare a serviciului în jocuri politice”, a spus preşedintele României.

Traian Băsescu a spus că va lua măsuri împotriva celor care au renunţat la imparţialitatea politică la care sunt obligaţi angajaţii serviciilor de informaţii.  „Ce s-a întâmplat azi e din nou o probă că serviciile secrete sunt implicate şi vă asigur că voi analiza cu toată seriozitatea, iar cine crede că m-am culcat acasă şi aştept finalul mandatului se înşeală (…) Lucrurile nu pot rămâne aşa. Un cetăţean român a fost spionat. Poate o femeie s-a dus cu un bărbat, că-i divorţată. De ce un cancan în ţară pentru o factură de la hotel?„, a spus şeful statului.

Din fotografiile făcute Elenei Udrea ar reieşi că aceasta a fost filată de oameni din servicile secrete, în colaborare cu servicii secrete din Franţa care doar ele ar fi putut face rost de factura de la hotel. „Dacă vă uitaţi, sunt fotografii făcute de sus. Cineva a ştiut că ajunge la Paris, au închiriat un apartament vizavi de hotelul în care s-a cazat şi au făcut poze 48 de ore în continuu. Am observat că au fotografiat-o într-un magazin foarte ieftin, cu rochii de zece euro.
Fotografiile sunt făcute în 14-15 februarie. Factura de cazare e datată 29 septembrie 2014, la şase luni după ce a fost cazată acolo. Au sărit imediat dezinformatorii opiniei publice că sunt paparazzi. Poate un paparazzi să ia la şase luni distanţă să facă rost de factura de cazare? Aceasta e o operaţiune pe care un serviciu românesc şi unul francez şi le-au făcut între ele. E clar că serviciile sunt în joc„, a spus Băsescu.

Acesta a adăugat că ambii favoriţi la prezidenţiale beneficiază de asistenţă din zona serviciilor. „Unii îl susţin pe Ponta, iar alţii ştiu că vor fi scurtaţi de cap când va ajunge Victor Ponta preşedinte şi îl sprijină pe Johannis„, a mai spus Traian Băsescu.

Pe internet au circulat mai multe fotografii în care care candidatul PMP la alegerile prezidentiale, Elena Udrea, apare alături de procurorul-şef DIICOT, Alina Bica, la plimbare prin Paris. Pozele ar fi fost realizate în luna februarie a acestui an, scrie site-ul joscenzura, unde au fost postate imaginile, dar care, la câteva ore, a fost şters. Împreună cu cele două, s-a aflat şi Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii. Fotografiile au fost date publicităţii la o zi după apariţia în ediţia germană a publicaţiei Huffington Post a informaţiilor despre o posibilă implicare a Elenei Udrea în dosarul EADS.

„Fetele s-au distrat foarte bine si au spart cateva zeci de mii de euro. O apropiere intre un om politic controversat, Elena Udrea, o fosta seja de institutie de stat cu buget dirijat discretionar si o procuroare-sefa pusa politic care ar trebui sa lupte impotriva coruptiei politice si a crimei organizate. Aceste imagini zac in mai multe redactii din Bucuresti. Au fost tinute la sertar in urma unor presiuni de neimaginat”, a scris site-ul joscenzura, care însă la câteva ore, de la postarea fotografiilor, a fost şters de autorii acestuia.

Imaginile, conform sursei citate, ar fi fost realizate în februarie 2014, când Udrea era simplu membru PMP.

În plus, site-ul a prezentat documente de cazare din care rezulta ca Elena Udrea a fost cazata la Hotel Le Bistro Paris in perioada 13-16 februarie 2014, iar Alina Bica – in perioada 14-16 februarie 2014.