Elena Udrea are coronavirus! Care este starea de sănătate a fostului ministru

Fostul ministru ar avea coronavirus, dar fără simptome grave. Elena Udrea nu s-a putut prezenta la procesul legat de campania electorală a lui Traian Băsescu.

08 ian. 2021, 08:36
Elena Udrea are coronavirus! Care este starea de sănătate a fostului ministru

Elena Udrea are coronavirus! Apropiații fostei șefe de Cabinet a lui Traian Băsescu au confirmat informația. Ulterior,  şi avocatul acesteia a confirmat informaţia, astfel că Elena Udrea nu s-a putut prezenta la termenul pe care îl avea vineri la Înalta Curte.

Surse din anturajul fostei politiciene au declarat pentru wowbiz.ro că fosta politiciană se află într-o stare bună, chiar dacă a fost infectată cu virusul ucigaș din China.

Campania de vaccinare COVID din România. Adrian Streinu-Cercel: ”Exemplul personal poată să convingă”

Elena Udrea are coronavirus. Curtea de Apel Bucureşti a amânat vineri, pentru 26 ianuarie, dezbaterile pe fond în dosarul finanţării campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009, în care sunt judecaţi Elena Udrea, Ioana Băsescu şi jurnalistul Dan Andronic.

Judecătorii au amânat procesul după ce avocatul Elenei Udrea a anunţat în sala de judecată că aceasta nu se poate prezenta, deoarece a fost testată pozitiv, joi, cu noul coronavirus şi se află în izolare pentru următoarele 14 zile.

„Doamna Udrea doreşte să fie prezentă, dar i-ar pune în pericol pe toţi”, a spus avocatul Veronel Rădulescu.

Magistraţii au decis amânarea, chiar dacă procurorul de şedinţă s-a opus, susţinând că procesul trebuie soluţionat „în termen rezonabil”, iar Elena Udrea are apărarea asigurată de un avocat.

Elena Udrea se află în România după ce a stat o vreme în Costa Rica. În mai 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată la instanţa supremă pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, pe care o acuză de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor şi pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare. De asemenea, DNA a dispus trimiterea în judecată a lui Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Procurorii menţionează în rechizitoriu că în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Potrivit procurorilor, legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era făcută de către Elena Udrea, care, la momentul respectiv, conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat că intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare. Remiterea foloaselor infracţionale era disimulată prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă, menţionează procurorii DNA.


loading...
Partenerii noștri