ELENA UDREA, după şase ore la DNA, este acuzată că a spălat bani pentru PDL

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a ajuns, miercuri, la DNA, pentru a da declaraţii suplimentare, în Dosarul Gala Bute, informează România TV. Audierea survine ca urmare a solicitării avocaţilor lui Udrea. La DNA a fost adus şi Tudor Breazu, fost om de încredere al Elenei Udrea, cei doi fiind puşi din nou faţă în faţă de procurori. Surse judiciare susţin că anchetatorii ar putea extinde urmărirea penală împotriva fostului ministru pentru spălare de bani, întrucât Elena Udrea ar fi donat banii primiţi ca mită partidului din care făcea parte la acel moment, PDL.

08 apr. 2015, 06:20
ELENA UDREA, după şase ore la DNA, este acuzată că a spălat bani pentru PDL

UPDATE: DNA a extins urmărierea penală pentru Elena Udrea şi Tudou Breazu pentru spălare de bani. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus extinderea urmăririi penale și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de UDREA ELENA GABRIELA și BREAZU TUDOR LIBERIU, cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

Elena Udrea a fost adusă din arest la DNA, în jurul orei 11.00. Avocatul Marius Striblea a precizat că Elena Udrea a fost citată pentru audiere, fiind vorba de cererea pe care a făcut-o mai demult, acceptată de procurori.

Fostul ministru a plecat de la DNA după aproape şase ore, împreună cu Tudor Breazu.

„Dumneaei doreşte să facă anumită precizări, în sensul de a demonta definitiv acuzaţiile care i se aduc”, a spus Striblea.

În ceea ce priveşte o posibilă confruntare cu Tudor Breazu, adus şi el la audieri la DNA, Striblea a arătat că nu vede de ce ar avea loc acum această confruntare, dar nu o exclude.

Elena Udrea vrea ca, prin suplimentul de declaraţie, să lămurească punctual acuzaţiile aduse de către Gheorghe Năstăsia şi Adrian Gărdean legate de geanta cu bani care ar fi ajuns în posesia fostului ministru.

În plus, Udrea vrea să ofere explicaţii legate de spusele Anei Maria Topoliceanu legate de perceperea unui comision de 10% pentru contractele acordate de MDRT în vremea ministeriatului actualei deputate PMP.

Elena Udrea speră să înduplece judecătorii să o elibereze din arestul preventiv.

Audierea este programată să înceapă în jurul orei 11.

Citeşte şi Udrea, pe Facebook: Topoliceanu are spirit de „justiţiar”. Gândeşte precum Kovesi