Elena Udrea: Candidatul PMP este Cristian Diaconescu, apar intoxicări cărora unii colegi le cad pradă

Preşedinta PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri, că propunerea partidului la Preşedinţia României rămâne în continuare Cristian Diaconescu şi că există un interes de a prelua electoratul lui Traian Băsescu, motiv pentru care apar 'tot felul de intoxicări' cărora 'unii colegi' le cad pradă, transmite Agerpres.

13 aug. 2014, 15:51
Elena Udrea: Candidatul PMP este Cristian Diaconescu, apar intoxicări cărora unii colegi le cad pradă

‘Şi la noi mai sunt discuţii din teritoriu, mai sunt colegi care au opinii, însă există această realitate: candidatul este domnul Cristian Diaconescu. (…) Există o dorinţă de a bloca un candidat al preşedintelui Traian Băsescu, există interesul de a prelua electoratul lui Traian Băsescu atât de către candidatul ACL, cât şi de către doamna Monica Macovei, fără a se asocia cu preşedintele explicit. Or, lucrul acesta se poate face dacă periclitezi şi compromiţi candidatul preşedintelui, partidul preşedintelui. Pentru asta apar tot felul de intoxicări cărora unii dintre colegii noştri le cad pradă, cad în capcana acestor intoxicări’, a spus Udrea, la B1.

Elena Udrea a arătat că ea a fost cea care a propus ca Diaconescu să fie candidatul PMP pentru Palatul Cotroceni, adăugând că organizaţiile partidului strâng semnături în acest scop.

‘Organizaţiile strâng semnături, nu există un singur preşedinte de organizaţie care să spună că nu a fost certat, nu i s-a solicitat în mod repetat de către Secretariatul General să strângă aceste semnături pentru că suntem în urmă cu semnăturile, însă suntem un partid care a mai strâns semnături, o să le strângem. Este vară, oamenii mai sunt în concedii, dar nu există nici măcar o sugestie de lipsă de mobilizare în partid’, a susţinut Udrea.

Legat de afirmaţiile Elenei Băsescu potrivit căreia organizaţiile partidului au probleme în a strânge semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la prezidenţiale deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru, liderul PMP a spus că fiica preşedintelui nu a fost prezentă la şedinţele partidului în ultima perioadă.

‘Din faptul că doamna Băsescu fiind mai departe de partid în ultima perioadă nu a fost prezentă la şedinţele noastre să vadă ce se întâmplă acolo, probabil că a prins un mesaj sau cineva i-a transmis un mesaj greşit şi e aici neînţelegerea. (…) Dacă oricine ar fi spus asta, şi nu cineva care poartă numele Băsescu, nu conta, că doar spun atât de mulţi atât de multe lucruri. Eu am să vă rog să faceţi distincţie între ce poate să spună preşedintele Traian Băsescu – şi dânsul poate să spună oricând ce doreşte să spună – şi ce spune Elena Băsescu. Elena Băsescu este o altă persoană, chiar dacă este fiica preşedintelui’, a subliniat Elena Udrea.

Ea a precizat, însă, că din respect faţă de tatăl Elenei Băsescu, preşedintele Traian Băsescu, nu o să comenteze acest subiect.

Totodată, Udrea a respins informaţiile apărute în spaţiul media conform cărora fiica şefului statului ar urma să fie exclusă din PMP.

‘Doamne, fereşte! Relaţia mea cu Elena este o relaţie de 10 ani, se mai întâmplă şi neînţelegeri când vine vorba de politică’, a reacţionat liderul PMP.

În ceea ce priveşte o discuţie cu Traian Băsescu, Udrea a afirmat că ea este binevenită în contextul actual, în care există ‘rumori’ în partid.

‘Deci, probabil că la un moment dat – sigur, decizia aparţine partidului – vom discuta şi cu domnul preşedinte în momentul în care analiza pe cum merge campania actuală va fi una mai precisă’, a conchis Elena Udrea.