Elena Udrea: Cât mai am minţile la mine, DENUNŢURI nu fac. Pe unii din PDL i-ar aştepta mulţi ani de PUŞCĂRIE

Elena Udrea a lansat, miercuri, un atac la adresa foştilor colegi din PDL, în prezent PNL, după votul din Camera Deputaţilor, legat de reţinerea şi arestarea sa. Fostul ministru a spus, la România TV, că dacă ar face denunţuri la adresa unor liberali, "pe mulţi i-ar aştepta puşcăria".

28 oct. 2015, 20:37
Elena Udrea: Cât mai am minţile la mine, DENUNŢURI nu fac. Pe unii din PDL i-ar aştepta mulţi ani de PUŞCĂRIE

M-a surprins atitudinea unora dintre colegi, care dacă ar fi să comparăm corectitudinea mea şi a lor, diferenţa e mare în defavoarea lor. Eu probabil cât mai am minţile la mine, denunţuri nu o să fac.

Oamenii ştiu lucruri. Unii chiar le ştiu, alţii mint că le ştiu şi, din când în când, unii se duc şi mai fac denunţuri. Eu presupun că ştiu nişte lucruri, nu ştiu dacă sunt penale sau nu, sau dacă sunt doar imorale„, a spus Elena Udrea la România TV.

Elena Udrea a precizat, miercuri, după aflarea votului din Camera Deputatilor, că dacă ar face denunţuri la adresa unor liberali, pe mulţi i-ar aştepta puşcăria. „Eu mă mir despre unii colegi de la PDL care votau azi (miercuri – n.r.) şi despre care dacă mă apuc să scriu denunţuri, i-ar aştepta mulţi ani de puşcărie. Eu mă întreb dacă ei dorm liniştiţi noaptea, pentru că şi eu am o memorie şi-mi aduc aminte lucruri. Ipocrizia este maximă. Atunci când vorbim de finanţarea partidelor, ar trebui să fim oneşti, toate partidele s-au finanţat la fel”, a declarat Udrea.

Fostul ministru al Turismului a precizat că dacă ar trebui să vorbească despre modul cum s-au finanţat partidele sau candidaţii în campanii, atunci ar trebui să scrie „pagini multe”. Întrebată de ce a tolerat toate aceste fapte şi de ce nu le-a denunţat, Udrea a spus că „sunt lucruri care aşa se petrec de 26 de ani în România.

Udrea: Partidele se finanţează cu bani negri de 26 de ani. Mare parte din bani ajung în presă

Este o ipocrizie sa spuneam ca „Vai, Udrea stie cum se finanteaza campaniile electorale si nu ne spune”. Nu, daca vreti, va spun cum s-au finantat toate campaniile, ale tuturor partidelor. Dar nu am rezolvat nimic. Cata vreme privim lucrul acesta cu atata lipsa de onestitate si cata vreme incercam sa parem, intr-un subiect ca acesta al finantarii campaniilor si partidelor, mai catolici decat Papa, nu rezolvam nimic„, a spus Elena Udrea la România TV.

Aceasta a mai precizat că de 26 de ani, partidele din România se finanţează din „bani negri”, iar o parte din ei ajung în presă, într-o „formă ilegală”.

Daca vrem o discutie onesta, care sa schimbe situatia despre finantari de partide, care sunt sursa de coruptie in Romania, atunci trebuie sa o facem declarat, asumat si cu tinta, pentru a inceta aceasta situatie care dureaza de 26 de ani.

Daca va prefaceti ca nu stiti ce spun eu, ca partidele se finanteaza cu bani negri de 26 de ani, ca firmele sau persoanele fizice vin si aduc bani la partide si nu vor sa apara intre donatorii partidelor, inseamna ca perpetuam o atitudine care nu foloseste la nimic. Mare parte din bani ajung in presa, sa stiti. De foarte multe ori, banii ajung in presa intr-o forma ilegala, in sensul ca nu se inregistreaza. Nu trebuie sa va zic eu. Sunt declaratii in dosare celebre ca parte din banii obtinuti din contracte cu statul au ajuns si in campania din 2009„, a mai precizat fostul ministru al Turismului.

Elena Udrea va putea fi urmărită penal şi reţinută, în condiţiile în care rezultatul final al votului Camerei Deputaţilor privind cererea de reţinere a fost de 123 de voturi pentru şi 119 împotrivă, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă.

Udrea ar urma să fie citată la DNA după ce procurorii vor primi documentele de la Camera Deputaţilor.

CITEŞTE ŞI: Elena Udrea, PRIMA REACŢIE: Vreau să fiu reţinută şi să port din nou cătuşe. Dacă e circ, să fie până la capăt