Elena Udrea, PRIMA REACŢIE: Vreau să fiu reţinută şi să port din nou cătuşe. Dacă e circ, să fie până la capăt

Elena Udrea poate fi reţinută, dar nu şi arestată preventiv, în noul dosar, au decis, miercuri, deputaţii în şedinţa de plen. Deputatul a spus, după rezultatul votului oficial din Parlament, că îşi doreşte să fie reţinută şi să poarte din nou cătuşe.

28 oct. 2015, 16:44
Elena Udrea, PRIMA REACŢIE: Vreau să fiu reţinută şi să port din nou cătuşe. Dacă e circ, să fie până la capăt

Pot fi retinuta, dar nu pot fi arestata. Daca au votata asa, probabil ca i-am convins pe parlamentari cu ce am spus. Nu cred ca aveau nevoie sa fie convinsi, stiu si ei prea bine ca aveam dreptate.  Ei au nevoie de curaj pentru a recunoaste abuzurile care se intampla. Se poarta exact asa cum este imaginea despre Parlament. Pana la urma ne meritam”, a declarat Elena Udrea.

Vreau sa fiu retinuta si vreau sa port din nou catuse. Haideti, daca este circ, sa fie pana la capat! Probabil ca cineva are o statisfatie deosebita sa ma vada in situatia asta„, a spus deputatul.

Udrea a mai precizat că ceea ce i se întâmplă este „o poveste de destin”. „Nu am crezut ca se va vota a treia arestare, pentru ca este strigator la cer. Ce justitie este asta care face arestari preventive fara niciun motiv? Ce pericol sunt eu acum, daca din luna mai, o instanta m-a lasat in liberatate si a constatat ca nu sunt un pericol social?

Asta e circ, nu e justitie! Iar imaginea Parlamentului are de suferit nu din cauza unor dosare penale, ci din cauza modului in care se aplica justitia si din cauza modului in care se trimit aceste cereri la Parlament si cu circul de rigoare”, a spus Udrea.

Întrebată dacă Traian Băsescu a sunat-o în timpul votului din Parlament, aceasta a spus că nu ştie, pentru că a primit numeroase apeluri de la cunoscuţi. „Am zeci, sute de telefoane si mesaje. Toata lumea a sunat. Cu Traian Basescu nu am apucat sa vorbesc. Apreciez ca este alaturi de mine, ca are incredere in mine si ma sustine. Asta arata ca este increzator ca toate lucrurile pe care le stie despre mine ca om politic sunt adevarate„, a adăugat Udrea.

Fostul ministru al Turismului a declarat că nu va contesta votul de miercuri din Plenul Camerei Deputaţilor.

„Au votat ca la rabin: hai să fie una pentru procurori, una pentru Udrea. Nu o să contest votul. Procurorii, dacă vor, mă pot cita. Vă rog să mă urmăriți de mâine încolo”, a conchis Elena Udrea.

Plenul Camerei Deputaților a admis, în cele din urmă, cererea privind reținerea Elenei Udrea și a respins arestarea preventivă, nefiind întrunite condiţiile de adoptare.

Potrivit rezultatului oficial, pentru reţinerea Elenei Udrea s-au pronunţat 123 de deputaţi, iar contra 119. Cererea de reţinere a fost astfel aprobată.

Cererea de arestare preventivă a primit în schimb 115 voturi „pentru” şi 105 „impotrivă”. Potrivit anunţului oficial, nu a fost intrunit numărul de voturi necesar pentru încuviinţarea arestării preventive a Elenei Udrea.  Astfel, Camera Deputatţilor a respins cererea de arestare preventivă.