Elena Udrea: Cei mai mulţi care au intrat în politică nu au făcut nimic remarcabil

Elena Udrea spune că foarte puţini dintre oamenii noi care intră în politică reuşesc să se facă auziţi şi cunoscuţi, motiv pentru care există impresia că politica românească nu aduce nimic nou. Ea face trimitere şi la politica de recrutare a vedetelor, persoane deja cunoscute, care să dea din notorietatea lor partidelor în care se înscriu. 

10 oct. 2016, 09:33
Elena Udrea: Cei mai mulţi care au intrat în politică nu au făcut nimic remarcabil

Elena Udrea afirmă într-o postare pe Facebook că mereu vin oameni noi în politică, însă ei nu reuşesc să se facă auziţi şi cunoscuţi. Postarea ei conţine şi o greşeală gramaticală majoră – virgulă între subiect şi predicat – de neiertat unui absolvent de filologie cum este Elena Udrea. 

„Mitul oamenilor noi in politica, trebuie macar ajustat.

In primul rand oameni noi au venit mereu, clasa politica nemaifiind cea din anii 90, si foarte putin chiar cea din 2000. Cei mai multi care au intrat in politica nu au facut nimic remarcabil, au venit, au plecat ori mai sunt pe aici, dar nimeni nu ii stie. De aceea si par ca nu sunt!

Apoi, nu poti pretinde ca parlamentarii sa stea doar cate patru ani spre exemplu. In primul mandat abia ajungi sa cunosti cladirea Parlamentului, procedurile, relatia partidelor cu Legislativul ori a acestuia cu Guvernul. Sa fie mai mult de 30% parlamentari noi este dezastruos pentru functionarea institutiei.

Cat priveste electoratul, acesta voteaza fie politic, partide, fie oameni foarte cunoscuti. Necunoscutii nu au nicio sansa sa fie alesi, indiferent cat de buni ar fi. Asa se face ca si partidele cand zic ele ca se innoiesc, de fapt aduc pe liste cantareti, ziaristi, personaje mondene, obligatoriu insa figuri cunoscute exact asa cum face PNL acum.

PNL este fortat de papusarii din spate sa se „innoiasca”. La ce i-o folosi, ca pe politica aceasta ii bate PSD-ul neinnoit de ii rupe si ne trezim cu Dragnea premier!?

Concluzia este simpla: Nou nu inseamna obligatoriu mai bun iar democratia inseamna ca poporul decide…”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că şi-ar dori ca pe lista partidului la alegerile parlamentare să se regăsească şi jurnalişti, precum realizatorul Denise Rifai, despre care susţine că are cunoştinţe economice şi poate purta un dialog, sau Simona Gherghe, care ar fi foarte bună „pe partea socială”. Cele două realizatoare i-au răspuns preşedintelui PNL.

Citeşte şi: Alina Gorghiu la face oferte electorale realizatoarelor Denise Rifai şi Simona Gherghe. Ce-i răspund vedetele