Elena Udrea: Cristian Diaconescu nu este CANDIDATUL-IEPURE al nimănui. Aşteptăm PNL şi PDL să îl susţină

Elena Udrea, preşedintele PMP, a declarat, marţi, că fostul consilier prezidenţial, Cristian Diaconescu, nu este "candidatul-iepure al nimănui" şi că are şanse foarte mari să intre în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Udrea a reluat ideea că PMP este deschis colaborării cu PNL şi PDL pentru susţinerea unui candidat unic pentru Cotroceni.

RomaniaTV.net
10 iun. 2014, 10:58
Elena Udrea: Cristian Diaconescu nu este CANDIDATUL-IEPURE al nimănui. Aşteptăm PNL şi PDL să îl susţină

Elena Udrea a anunţat că, în şedinţa conducerii PMP, s-a dat un vot în favoarea candidaturii lui Cristian Diaconescu la alegerile prezidenţiale.

Mizăm nu doar pe un scor foarte bun în primul tur, ci credem că există şanse foarte mari ca domnul Diaconescu să intre chiar în turul al doilea şi, cu sprijinul celorlalte forţe de centru-dreapta, să învingă candidatul PSD. Cristian Diaconescu ne-a asigurat că nu este candidatul-iepure al nimănui, este un candidat care se luptă cu toată convingerea şi cu toate resursele pe care le are, cu toate resursele morale, psihice şi are convingerea că are şanse reale să intre în turul doi şi să învingă candidatul PSD„, a spus Elena Udrea.

Cristian Diaconescu: Da, sunt candidatul lui Traian Băsescu

Lideru PMP le-a răspuns şi celor „supăraţi” că PMP şi-a anunţat deja candidatul la Preşedinţie.

„Având în vedere orgoliile de pe zona de centru-dreapta, am decis că un partid care a obţinut la europarlamentare 6, 2%, la numai 4 luni de la înfiinţare, are deja un electorat propriu, o identitate proprie şi, ca urmare, până când celelalte partide de centru-dreapta stabilesc, se aliază, fuzionează sau ce fac, lansăm propriul candidat. Dacă acesta este candidatul cel mai bun, aşteptăm şi celelalte partide de centru-dreapta să vină să-l susţină. Rămânem deschişi unei colaborări cu celelelate partide de centru-dreapta. În continuare susţinem că este nevoie să mergem împotriva candidatului PSD cu cel mai  bun candidat, speranţa noastră este că acesta este Cristian Diaconescu„, a declarat Udrea.

Udrea şi-a exprimat totodată convingerea că, în primul tur al prezidenţialelor, candidatul PMP va obţine un scor mai mare decât la cel obţinut de partid la europarlamentare.

Cristian Diaconescu, CANDIDATUL PMP la alegerile prezidenţiale 2014