Elena Udrea face declaraţii la Curtea de Apel: „Sunt un om liber, am un copil, vreau să-mi cresc copilul. De ce să suporte copilul aşa o nedreptate?”

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost condamnată în primă instanţă de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani de închisoare, iar procurorii DNA au cerut curţii să-i aplice măsura controlului judiciar, pentru a evita ca aceasta să părăsească ţara.

05 mart. 2021, 11:13
Elena Udrea face declaraţii la Curtea de Apel: „Sunt un om liber, am un copil, vreau să-mi cresc copilul. De ce să suporte copilul aşa o nedreptate?”

Elena Udrea s-a prezentat vineri la Curtea de Apel Bucureşti, unde judecătorii vor decide dacă fostului ministru i se va aplica măsura controlului judiciar, aşa cum au cerut procurorii DNA. Întrebată dacă este dispusă să rămână în ţară până se va judeca apelul pe care deja a anunţat că-l va înainta, Elena Udrea a spus că are încredere că nicio instanţă nu poate menţine condamnarea la 8 ani de închisoare şi este încrezătoare.

„Eu m-am întors de bună voie din Costa Rica și nu cred că se pune problema ca, în acest moment, să fie vreun risc ca eu să plec undeva câtă vreme mi-am asumat să vin să trăiesc în România. Da, bineinteles. Eu cred ca nicio instanta nu poate mentine decizia de la fond. Nici macar completul domnului Ionut Matei de la ICCJ. Este dreptul meu sa cred asta si sa atac cu apel decizia de la fond. Sunt un om liber, am un copil, vreau sa imi cresc copilul. Condamnarea nu a fost doar impotriva mea, ci si asupra unui copil. De ce ar trebui sa suporte el o asa nedreptate? Suntem la justitie, nu la biserica, oamenii care cred in justitie de ce s-ar speria de blesteme?”, a spus Elena Udrea la CAB.

Elena Udrea spune că însuși președintele României critică un judecător, după ce i s-a reproșat că a criticat judecătoarea care a condamnat-o.

”Am auzit ieri pe președintele României criticând un judecător. Eu cine mai sunt după 7 ani de când nu mai am nicio funcție publică, 10 ani de când nu mai sunt ministru, 5 ani de când nu mai sunt deputat? Să-ți fie atât de frică de Elena Udrea încât să mergi cu toată forța statului împotriva mea, nu știu, mă gândesc că or fi niște…”, a mai spus Udrea.

Elena Udrea află vineri dacă va fi supusă controlului judiciar

Curtea de Apel Bucureşti decide vineri dacă Elena Udrea va fi plasată sub control judiciar după decizia de condamnare la 8 ani de închisoare în dosarul finanţării campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009, decizie care nu e definitivă.

Judecătorii CAB vor trebui să se pronunţe cu privire la ”luarea măsurii arestării preventive propusă de DNA/DIICOT (art.223 NCPP) luarea măsurii preventive a controlului judiciar”.

Şedinţa este programată la ora 11:00, informează News.ro.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare, iar fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, la cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009. Sumele care au făcut obiectul luării de mită vor fi confiscate de la Udrea. Decizia nu este definitivă.

Fostul ministru Elena Udrea a afirmat că sentinţa a fost pentru ea un şoc şi că a revenit în ţară convinsă că ceva s-a schimbat în Justiţie.

În opinia Elenei Udrea, judecătoarea din dosarul său ”a dat o decizie absurdă”.

”Nu ştiu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înţeleg cum va dormi această femeie liniştită la noapte”, a declarat Elena Udrea imediat după decizia instanţei.

Citeşte şi: Procurorii au aflat noi detalii despre violatorul Florin Belu, zis „Ureche”. Este un apropiat al fugarului Cristian Rizea