Elena Udrea: Democraţia internă în PDL are de suferit. Se merge pe strategia pumnului în gură

Deputatul Elena Udrea a declarat, luni, pentru Mediafax, că excluderea lui Forin Popescu din PDL "arată că democraţia internă de partid are de suferit în acest moment şi că se merge pe strategia pumnului în gură la adresa celor are văd altfel drumul PDL".

RomaniaTV.net
09 dec. 2013, 15:38
Elena Udrea: Democraţia internă în PDL are  de suferit. Se merge pe strategia pumnului în gură

„Cazul Forin Popescu arată că democraţia internă de partid are de suferit în acest moment şi că se merge pe strategia pumnului în gură la adresa celor care văd altfel drumul PDL. În logica aceasta, nu pot să nu iau în considerare că Florin Popescu a fost susţinător al meu la Convenţia Naţională din 23 martie”, a precizat Elena Udrea.

Ea a arătat că a constatat „cu surprindere şi tristeţe” faptul că actuala conducere „preferă să-i înlăture din partid pe cei care susţin parteneriatul cu Traian Băsescu”.

„Constat cu suprindere şi tristeţe faptul că actuala conducere a PDL preferă să-i înlăture din partid pe cei care susţin parteneriatul cu Traian Băsescu, aşa cum s-a întâmplat cu Teodor Baconschi sau Cristian Preda, preferând să promoveze oameni veniţi din alte părţi, netestaţi în bătăliile politice, care au cochetat sau chiar au făcut parte din partide ale actualei majorităţi parlamentare”, a susţinut Udrea.

Ea consideră că excluderea lui Florin Popescu din PDL este un semnal „cum nu se poate mai prost pentru electoratul partidului, dar şi pentru activiştii simpli ai partidului”.

„Conducerea PDL dă afară un om care a muncit pentru partid şi a obţinut rezultate foarte bune în trecut: organizaţia de Dâmboviţa s-a clasat pe locul 5 la nivelul tuturor organizaţiilor judeţene ale partidului în 2012, obţinând 38% la locale şi un scor foarte bun la parlamentare. Cred că ar fi fost de dorit ca, la Dâmboviţa, ambele tabere să dea dovadă de înţelepciune pentru a nu face ţăndări una dintre organizaţiile fanion ale PDL. E un semnal foarte prost pentru activul de partid, pentru că se arată că nu contează cât ai muncit în PDL, câte ai făcut pentru acest partid, dacă nu împărtăşeşti viziunea conducerii rişti să fii dat afară. Ceea ce ar putea să-i îndepărteze pe activiştii noştrii care au o altă viziune decât conducerea PDL”, a apreciat Udrea.

Conducerea PDL a aprobat, luni, excluderea din partid a deputatului Florin Popescu, fost lider al organizaţiei Dâmboviţa, decizia finală urmând să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare.