Elena Udrea, dezamagită de cei care acum îl ataca și se dezic de Traian Băsescu: Îi consider lipsiţi de caracter

Elena Udrea vine cu precizări după decizia instanței în cazul lui Traian Băsescu. Fostul ministrul se declara dezamagita de cei care acum îl ataca și se dezic de fostul președinte, desi au fost ajutați enorm în cariera de acesta. Mai mult, Elena Udrea spune că este mai important sa se afle cine sunt cei care colaborează cu actuala Securitate, cei care fac denunțuri mincinoase și distrug vieți.

28 mart. 2022, 11:21
Elena Udrea, dezamagită de cei care acum îl ataca și se dezic de Traian Băsescu: Îi consider lipsiţi de caracter

Fostul ministru al Dezvoltarii Elena Udrea vine cu explicaţii privind atacul extrem de dur lansat de ea dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca Traian Basescu a colaborat cu Securitatea. Elena Udrea se declara dezamagita de cei care acum îl ataca și se dezic de fostul președinte Traian Băsescu, desi au fost ajutați enorm în cariera de acesta.

„M-am referit la fostii parteneri din politica ai fostului presedinte. Am refuzat initial orice solicitare a presei de a comenta situatia dar am fost foarte dezamagita sa vad cum unii fosti politicieni importanti, care erau in trecut apropiati de presedinte si chiar ajutati de acesta sa ocupe diferite functii, s-au dezis acum de el, in urma deciziei de colaborare, un exemplu fiind Teodor Baconschi, dar si alti fosti colegi din politica. Ii consider lipsiti de caracter si sigur nimeni nu le va mai da o a alta sansa in cariera asa cum le-a dat Traian Basescu.

Citeşte şi: Ultimele date despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Surse: Fostul preşedinte ar fi fost externat

Nu cunosc dosarul si nu comentez decizia judecatorilor ci doar atitudinea total lipsita de onoare a unor fosti colegi din politica. Mai degraba, consider ca legea dupa care a fost judecat este o lege depasita, o lege total lipsita de relevanta pentru societate astazi, la 33 de ani de la caderea Regimului creat de Nicolae Ceausescu.

Mult mai important decat cine sunt ‘turnatorii’ de acum 50 de ani, cine a colaborat cu acel regim, pentru societate azi cred ca este cine sunt ‘turnatorii’ zilelor noastre, cei care s-au pus de bunavoie la dispozitia ‘statului paralel’ facand denunturi mincinoase pentru a scapa liberi si cu averile facute cu statul neatinse, distrugand fara scrupule vieti si cariere. Si va dau doar cateva astfel de exemple, chiar cele reprezentative pentru fenomenul turnatoriilor ultimilor ani: Pescariu, Urdareanu, Socol”, a explicat Elena Udrea, pentru Lumea Justiției.

Declaraţia fostului ministru Elena Udrea vine ca o completare la afirmaţiile acesteai de săptămâna trecută, după ce s-a anunţat sentinţa ICCJ. Elena Udrea spune că verdictul de colaborator al Securităţii nu schimbă cu nimic performanțele dovedite de Traian Băsescu.

„Deci ICCJ a decis definitiv ca fostul Presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a colaborat, in acceptiunea legii existente azi, cu Securitatea! La fel de bine, cei trei judecatori puteau spune ca nu, soarta noastra si a tarii, ar fi fost aceeasi, nimic nu s-ar fi schimbat. Si nici Putin, nici Biden, nici Rusia, America sau UE nu ar fi schimbat nimic din ceea ce ei fac si ne influenteaza viata azi in Romania si in lume!

Schimba decizia Inaltei Curti cu ceva performantele sau erorile facute de Traian Basescu ca Presedinte, Primar sau ministru? NU!!!”, a scris Elena Udrea.

Vă reamintim că fostul preşedinte Traian Băsescu ar fi fost internat săptămâna trecută la o clinică din Bruxelles după ce ar fi suferit un AVC. Problemele de sănătate ale fostului preşedinte ar fi apărut după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut miercuri decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. În urma deciziei Instanţei, fostul preşedinte pierde toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat din România.

Deocamdată familia lui Traian Băsescu nu a făcut nicio declaraţie cu privire la starea de sănătate a fostului preşedinte.