Elena Udrea, după gafa cu Ginghis Han. „Bine că nu i-am confundat pe Coldea cu Kovesi!”

Elena Udrea a comis o gafă uriaşă încercând să-i răspundă unui internaut, care îi ceruse să dea un exemplu "din istoria omenirii când datorită religiei societatea a avansat cultural şi social".

22 oct. 2016, 13:18
Elena Udrea, după gafa cu Ginghis Han. „Bine că nu i-am confundat pe Coldea cu Kovesi!”

Elena Udrea a povestit un moment istoric, încurcând însă personajele: l-a confundat pe Attila, cel mai puternic conducător al hunilor, cu Ginghis Han, un alt mare cuceritor.

„Să vă aduc aminte o întâmplare reală: când Ginghis Han a ajuns la porţile Romei cu gândul să o cucerească, Papa a ieşit cu toţi episcopii şi clericii Vaticanului cu cruci şi steagurile bisericeşti să-i intampine…Ginghis Han a ramas mut şi impresionat dându-şi seama că în faţa acestei procesiuni orice bătălie este inutilă. A ordonat retragerea şi duşi au fost. Trageţi concluzia dvs. despre rolul bisericii în istoria omenirii”, a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

Postarea a stârnit un val de ironii din partea internauților. Sâmbătă, însă, Elena Udrea a răspuns criticilor.

„Emoţie virală pe net! Elena Udrea l-a confundat pe Attila cu Ginghis Han! După zeci de ore de seminarii de istorie recentă la DNA, bine că nu i-am confundat pe Coldea cu Kovesi. Amândoi au avut acelaşi nărav. (Attila si Ginghis Han). Dacă nu apucă procurorii să se autosesizeze în speţa cu Ginghis Han, înseamnă că am scăpat uşor. Doar vreo 700 de ani cu suspendare. Bine că n-am spus că Dieta de la Augsburg a fost o cură de slăbire în grup. Relaxaţi-vă, dragii mei, măcar în sfânta zi de sămbătă”, este mesajul transmis de Elena Udrea.


loading...
Partenerii noștri