ELENA UDREA, după proces: „Declaraţiile sunt CONTRADICTORII”. Reacţia la ACUZAŢIILE lui Topoliceanu

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, nu a recunoscut, vineri, la ICCJ, faptele in dosarul Gala Bute. Udrea a declarat, la ieşirea de la Instanţa Supremă, că multe dintre declaraţiile inculpaţilor care şi-au recunoscut vina şi care au formulat acuzaţii la adresa sa sunt contradictorii, dar va rămâne fermă în a proba acuzaţiile mincinoase care i se aduc.

16 oct. 2015, 14:37
ELENA UDREA, după proces: „Declaraţiile sunt CONTRADICTORII”. Reacţia la ACUZAŢIILE lui Topoliceanu

Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă au declarat vineri, în faţa magistraţilor de la ICCJ, că recunosc în totalitate faptele de care sunt acuzaţi în dosarul „Gala Bute”, în timp ce Elena Udrea şi-a susţinut nevinovăţia. 

La terminarea procesului, Elena Udrea a spus că declaraţiile date de cei patru sunt contradictorii.

Ma bucur ca dupa noua luni in care spun ca am fost arestata in baza unor declaratii mincinose, ati putut asculta ce spun oamenii care m-au incriminat, cata coerenta au acuzatiile care mi se aduc. Dosarul este public. Astazi ati auzit doar declaratiile in baza carora eu am fost arestata. Si chiar si asa, ele sunt contradictorii cu ceea ce s-a spus in timpul urmaririi penale. Multe dintre acuzatiile care mi s-au adus, in momentul acesta sunt contrazise de ceea ce s-a spus in sala de judecata. Este un proces care va dura„, a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea işi susţine nevinovăţia şi spune că va continua să probeze acuzaţiile mincinoase care i se aduc. „Voi ramane in continuare ferma in a proba minciuna acuzatiilor ca mi s-au adus si aceasta a fost si solicitarea catre instanta. Instanta a avut ocazia sa vada cat de sinceri sunt cei care dau declaratii, cat de coerente si argumentate sunt si faptul ca in afara acestor declaratii nu exista nimic impotriva mea„, a mai precizat Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului a mai precizat că „probabil” cei care au denunţat-o vor fi condamnați.

Denuntatorii au recunoscut faptele, numai ca este ca si cand cineva ar spune ca recunosc fapta, dar, de fapt, nu recunosc nimic. Recunosc ca am luat o genta de bani, dar nu am luat-o pentru mine, nu am desfacut-o, am dat-o ministrului, care nu s-a uitat in geanta. Asta nu este o recunoastere, este un mod de a incerca sa scapi atunci cand ai fost prins ca ai facut o fapta. Au recunoscut implicarea in fapte penale, probabil ca vor fi condamnati. Numai ca tipul acesta de recunosastere, lor le aduce o injumatatire a pedepsei„, adăugat Elena Udrea.

Referitor la denunţul făcut de prietena sa Alina Topoliceanu, potrivit căruia i-ar fi dat în două rânduri bani Elenei Udrea, fostul ministru a declarat că acuzaţiile pe care i le aduce nu sunt făcute datorită „presiunii”.

„Topoliceanu nu a facut aceste declaratii pentru ca s-au facut presiuni asupra ei, insa am spus si pe Facebook un lucru: cand se ajunge cu probe la anumite persoane din etalonul inferior si sunt pusi in fata faptului negat anterior de ei, de a se demonstra fara dubii ca au luat mita, alternativa fiind fie merg la puscarie, fie declara ca au dat banii mai departe, in cazul meu, Elena Udrea, evident ca oamenii acestia aleg sa spuna ca au dat banii mai departe„, a spus fostul ministru.

Udrea a declarat, din nou, că în timpul mandatului de ministru al Turismului le-a spus oamenilor de afaceri să nu dea şpăgi funcţionari şi să facă plângeri la DNA dacă li se cer bani. „De câteva ori am spus public, oamenilor de afaceri,  „știu că se cer bani. (…) Nu dați șpagă, mergeți și faceți plângeri la DNA, dacă în acest minister se cere șpagă”. Sunt delarațiile mele publice făcute de nenumărate ori„, a mai precizat deputatul.

Elena Udrea a mai spus că „nu este nimeni in Romania care sa spuna ca Elena Udrea a luat spaga, cu probe, ca din vorba poate sa spuna oricine”.

Elena Udrea, plângere la CSM împotriva unui procuror

Am formulat o plangere pentu modul in care am fost purtata in catuse cand am fost arestata. Legislatia romaneasca are in continutul ei prevederi foarte clare in ce conditii se incatuseaza o persoana. Am facut-o pentru toti cei care, fara sa fie necesar, sunt umiliti si sunt purtati in catuse prin fata jurnalistilor. Eu am inteles deliciul care s-a urmarit a fi obtinut prin purtarea Elenei Udrea in catuse, dar nu e vorba numai de mine. Eu am trecut de etapa aceasta.

Nu o sa va spun impotriva carui procuror am facut plangere. Am semnalat a doua oara, prima oara am facut-o cand eram in arest preventiv, faptul ca sunt chemati oameni la DNA asupra carora se fac presiuni pentru a da declaratii impotriva mea. Eu dadeam un exemplu foarte clar: unui om caruia ii dai ca alternativa puscaria la a face un denunt impotriva cuiva, evident ca va alege sa faca acel denunt.

Deci, am sesizat CSM a doua oara, prima a fost clasata, cu privire la faptul ca au fost persoane chemate si presate sa face declaratii incriminatoare la adresa mea. Nu este despre procurorii din dosarul Gala Bute„, a precizat Elena Udrea.