DOSARUL GALA BUTE. Ana Maria Topoliceanu, la ICCJ: „În două rânduri i-am dat BANI Elenei Udrea”

Ana Maria Topoliceanu, fosta prietenă a Elenei Udrea, a declarat, vineri, în instanţă, la primul termen din Dosarul "Gala Bute", că i-a dat fostului ministru bani proveniţi din mită. Şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului Gheorghe Nastasia a denunţat-o pe Udrea, declarând că i-a dat o geantă în care erau 900.000 de euro Elenei Udrea, în cabinetul ei, din partea omului de afaceri Adrian Gărdean.

16 oct. 2015, 13:08
DOSARUL GALA BUTE. Ana Maria Topoliceanu, la ICCJ: „În două rânduri i-am dat BANI Elenei Udrea”

Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, cea care era până anul trecut cea mai bună prietenă a Elenei Udrea, a dat declaratii in fata magistratilor de la ICCJ şi a recunoscut ca a primit bani care au ajuns la Elena Udrea.

„Toti banii primiti prin Breazu au ajuns la Elena Udrea. Este vorba despre suma de bani mentionata de Breazu, primita prin intermediul firmei sale. Pot preciza ca, personal, in doua randuri i-am dat cam pana la 10.000 de euro in numerar. I-am spus ca sunt de la Lungu. Se discuta despre fiecare firma in parte. Se zicea: asta e firma de care mi-a zis Lungu”, a declarat Topoliceanu.

Anterior, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia a declarat, la audierea sa în dosarul Gala Bute, că i-a dat o geantă în care erau 900.000 de euro fostului ministru Elena Udrea, în cabinetul ei, din partea omului de afaceri Adrian Gărdean.

CITEŞTE ŞI Nastasia, în instanţă: I-am spus Elenei Udrea că în GEANTĂ sunt 900.000 de euro. Nu a avut nicio REACŢIE

Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă au declarat vineri, în faţa magistraţilor de la ICCJ, că recunosc în totalitate faptele de care sunt acuzaţi în dosarul „Gala Bute” şi vor să fie judecaţi prin procedură simplificată, putând beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor.

Elena Udrea a spus , în faţa instanţei, că înţelege acuzaţiile care îi sunt aduse de către procurori, alege calea procesului normal şi vrea să dea declaraţii în timpul judecăţii cauzei.

Şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu şi fostul ministru Ion Ariton au arătat în faţa instanţei că vor să fie judecaţi în procedură normală.

CITEŞTE ŞI DOSARUL Gala Bute, primul termen: Elena Udrea se declară nevinovată. Patru inculpaţi şi-au recunoscut faptele

La rândul lor, ajunşi în faţa instanţei, Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în MDRT, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, şi Dragoş Botoroagă au spus că vor să fie judecaţi prin procedură simplificată, ceea ce le-au putea aduce reducerea cu o treime a eventualelor pedepse cu închisoare pe care ar putea să le primească la finalul procesului. Instanţa a stabilit apoi că îi va audia pe inculpaţii care vor judecată prin procedură simplificată.