ELENA UDREA, gestul care putea să o coste LIBERTATEA: A trimis jurnaliştilor, în direct, un SMS

ELENA UDREA le-a trimis, miercuri seara, în timpul unei emisiuni, jurnaliştilor Ion Cristoiu şi Cătălin Striblea un SMS, lucru dezvăluit în direct de către cei doi. Aceştia au decis însă să nu îl dea publicităţii, în condiţiile în care Udrea are interdicţie, prin decizie a instanţei, să dea declaraţii presei în legătură cu cauzele penale în care este implicată. 

19 feb. 2015, 11:21
ELENA UDREA, gestul care putea să o coste LIBERTATEA: A trimis jurnaliştilor, în direct, un SMS

Jurnaliștii Ion Cristoiu și Cătălin Striblea au salvat-o pe Elena Udrea. Deputatul le-a trimis, miercuri seară, un SMS celor doi jurnaliști, cu referire la denunțul împotriva șefului interimar al SRI, Florian Coldea.

Cristoiu a dezvăluit, în direct, în timpul emisiunii de la B1 TV, faptul că a primit mesaj de la Elena Udrea.

„Daca ni l-a trimis nouă personal, nu îl cititm”, i-a spus Cristoiu lui Striblea, care, la rându-i, a confirmat primirea SMS-ului.

„Ce scrie aici s-ar putea să depăşească cadrul cu pricina”, a arătat Striblea, referindu-se la interdicţia ca Udrea să nu vorbească cu presa despre dosarele sale. 

Dacă cei doi jurnaliști ar fi citit mesajul în direct, Elena Udrea ar fi putut fi acuzată de încălcarea deciziei Instanţei şi risca să fie din nou arestată 

CITEŞTE ŞI ELENA UDREA află luni dacă poate fi din nou ARESTATĂ. SCRISOAREA deputaţilor către Gabriel Oprea

Jurnalistul Cătălin Tolontan a comentat situaţia la care s-a expus Udrea şi decizia jurnaliştilor.

„Ion Cristoiu și Cătălin Striblea au primit un sms de la Elena Udrea aseară, în timpul emisiunii de la B1 TV. Există siteuri și voci care le cer să predea sms-ul judecătorului, pentru că el ar dovedi că Elena Udrea încalcă interdicția de a discuta cu presa cazurile în care este anchetată.

Cei doi nu au nici o obligație legală de a face asta! Dimpotrivă, au o obligație față de sursa lor Elena Udrea de a nu face asta. Ce le-a comunicat Udrea rămîne între ei. Este o datorie.

(…) Dacă Ștriblea și Cristoiu ar fi primit pe telefon nu un sms de la Udrea, ci ceva mult mai serios, un document care afecta siguranța națională, strict legal ei nu ar fi trebuit să-l dețină. Dar, ca ziariști, dacă l-ar fi considerat relevant pentru interesul public, puteau să-l dezvăluie fără ca să-și încalce în nici un fel regulile profesiei. Altfel cum credeți că se întîlnesc reporterii CBS sau CNN cu ideologii rețelelor teroriste? Cărînd poliția după ei ca să-i dea în gît pe intervievați?! E dreptul DNA să o cerceteze pe Elena Udrea. Dar nu vînîndu-i comunicațiile cu ziariștii sau cu avocații”, a scris Tolontan pe blogul personal. 

Elena Udrea a fost plasată în arest la domiciliu a decis, definitiv, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatei la arestarea preventivă dispusă în 11 februarie în dosarul „Microsoft”. 

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.

Instanţa îi atrage atenţia că în caz de încălcare a oricăreia dintre aceste obligaţii, se poate dispune din nou arestarea ei preventivă.

Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie – 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenţă, în legătură cu denunţul lui Dinu Pescariu.

Fostul ministru Elena Udrea se află în arest din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Microsoft.