ELENA UDREA află luni dacă poate fi din nou ARESTATĂ. SCRISOAREA deputaţilor către Gabriel Oprea

Secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, a declarat, joi, că noile cereri de urmărire penală şi de arestare a deputatului Elena Udrea vor fi supuse, luni, la vot în plenul Camerei Deputaţilor. Elena Udrea vrea să participe la şedinţă, iar Biroul Permanent a decis să îi scrie ministrului de Interne pentru a decide procedura, în condiţiile în care fostul ministru se află în arest la domiciliu. Mircovici a menţionat că Elena Udrea nu poate intra încătuşată în plen.

19 feb. 2015, 09:55

„S-a stabilit ca luni la ora 16 să fie convocat plenul Camerei pentru a se discuta cele două rapoarte de cerere de încuviinţare a începerii urmării penale, respectiv cererea de arestare pentru deputatul Elena Udrea. Plenul va fi urmat de cele două voturi”, a declarat Niculae Mircovici, secretarul Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: CAZUL ELENA UDREA. CSM propune INTERZICEREA declaraţiilor publice în cazul celor aflaţi sub control judiciar

Acesta a precizat că Biroul permanent a decis să trimită solicitări către mai multe instituţii ale statului pentru a stabili procedura de aducere şi participare la şedinţa de plen a Elenei Udrea, care se află în arest la domiciliu.

Mircovici a precizat că se va trimite o astfel scrisoare către ministrul de Interne Gabriel Oprea, având în vedere că Elena Udrea se află în arest la domiciliu, iar Poliţia gestionează situaţia acesteia, dar şi procurorului general şi ministrului Justiţiei.

Totodată, Elena Udrea va primi o citaţie cu privire la convocarea plenului în care se vor discuta cererile DNA, aceasta având dreptul să ia cuvântul în plen pentru a-şi susţine punctul de vedere.

„S-a pus problema dacă să fie informată Circa 2 de politie sau altcineva şi am ajuns la concluzia că trebuie informat ministrul de interne, care va da dispoziţii legale către Circa 2 pentru a aproba parasirea domiciliului, traseul pe care se va face deplasarea”, a  explicat Mircovici.

 Citeşte şi: ELENA UDREA a primit un nou aviz pentru ARESTARE şi urmărire penală în Dosarul Gala Bute

Întrebat despre prezenţa Elenei Udrea în Parlament şi interdicţiile pe care le-ar avea, Mircovici a spus: 

„Eu am precizat, noi am avut situații de arestați permanenți care au fost primiți la anumite comisii. Nu intrarea în clădire încătușată este o problemă, pentru că noi vorbim de sala de plen. În mod evident, până la sala de plen, doamna va fi însoțită conform reglementărilor privind transportul celor care sunt arestați, după care în sala de plen… care sunt măsurile pe care le ia procurorul… Dumneaei știe cu cine nu are voie să discute și dânsa își va lua măsuri. Problema este că în sala de ședință nu se poate intra încătuşat”.