Elena Udrea iese la atac. „Dacă o omoram pe Kovesi, aveam șanse ca DNA să ceară o pedeapsă mai mică”

Elena Udrea îi acuză pe procurorii DNA că au "amestecat intenţionat lucrurile, ca să-l implice pe fostul preşedinte" Traian Băsescu. Fostul ministru al Dezvoltării a făcut aceste afirmaţii, după ce DNA a cerut condamnarea sa la 12 ani de închisoare, precum şi a Ioanei Băsescu la 15 ani de închisoare.

27 ian. 2021, 14:33
Elena Udrea iese la atac. „Dacă o omoram pe Kovesi, aveam șanse ca DNA să ceară o pedeapsă mai mică”

Elena Udrea iese la atac, după ce procurorii anticorupţie au cerut condamnarea ei la închisoare. Fostul ministru a precizat că acuzaţiile făcute de DNA s-ar referi la referendumul din 2009, nu la campania prezidenţială.

Elena Udrea iese la atac. „Cine este beneficiarul sumelor de bani care fac obiectul acuzaţiei?”

„Câteva considerații despre termenul de ieri din dosarul în care sunt acuzată alături de Ioana Băsescu şi alte 3 persoane. A fost ultimul termen, cel în care şi procurorul şi avocaţii au pus concluzii.

Prima consideraţie, acuzaţiile se referă nu la campania electorală din 2009 de alegere a preşedintelui Traian Băsescu, asa cum greşit se spune, pentru că procurorii au amestecat intenţionat lucrurile, ca să îl implice pe fostul Preşedinte, ci la CAMPANIA PRIVIND REFERENDUMUL PENTRU PARLAMENT UNICAMERAL ŞI REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI LA 300!!!!!, desfășurat în aceeaşi perioadă cu alegerile prezidenţiale.

Aici, întrebarea pe care am pus-o instanţei, argumentat cu prevederile Constituţiei şi ale Legii Referendumului, a fost cine este beneficiarul sumelor de bani care fac obiectul acuzaţiei, cu care s-au plătit panouri pe care era scris “Vino şi tu la Referendum”????

A doua considerație este referitoare la pedepsele spre maximul prevăzut de lege, pe care procuroarea de şedinţă le-a propus în ceea ce mă priveşte pe mine, spre 12 ani!!!!!! Şi pe Ioana, spre 15 ani!!!!!!!!!”, a scris Elena Udrea, pe Facebook, conform ştiripesurse.

Citeşte şi: Elena Udrea, după ce procurorii DNA cer condamnarea ei la 12 ani de închisoare. „Am fost prima de după Ceauseşcu care a investit în turism”

Elena Udrea iese la atac şi demontează acuzaţiile DNA. „Nu s-a plătit ceva pentru candidatul Traian Băsescu”

„Deci nimeni nu a luat niciun ban, nici măcar nu s-a plătit ceva pentru candidatul Traian Băsescu, ci s-au plătit panouri de informare cu privire la Referendum şi cu îndemnul către cetăţeni la a participa la votul pe acest subiect de interes naţional, pe care l-am arătat mai sus ca fiind tema consultării populare din 2009.

Şi atunci, o întrebare pentru oamenii normali, care presupun că mai există în ţara asta: cum să ceri pentru implicarea în susţinerea unui Referendum, mai ales cu o astfel de temă, pedepse mai mari decât pentru omor, viol, pedofilie, trafic de droguri de mare risc etc.????

Cred că dacă o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu în 2017, aveam şanse la o solicitare de pedeapsă mai mică din partea DNA”, a mai precizat Elena Udrea.

Citeşte şi: Procurorii DNA cer 12 ani de închisoare pentru Elena Udrea şi 15 ani pentru Ioana Băsescu în dosarul de corupţie privind finanțarea campaniei electorale din 2009