Elena Udrea îi cere lui Dacian Cioloş demiterea unui ministru: Este dovada unei gândiri comunistoide

Elena Udrea îi cere premierului Dacian Cioloş să o demită pe ministrul Justiţiei, Raluca Prună, pentru afirmaţia că ar fi minţit judecătorii CEDO.

09 oct. 2016, 20:27
Elena Udrea îi cere lui Dacian Cioloş demiterea unui ministru: Este dovada unei gândiri comunistoide

Elena Udrea a făcut solicitarea într-o postare pe Facebook în care o atacă violent pe Raluca Prună, prin apelative precum „discopolă sinistră a Monicăi Macovei” şi „dovada unei gândiri comunistoide”, solicitând intervenţia DNA.

Absolut incredibil – ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat în faţa CSM că a minţit la CEDO că a asigurat bugetul pentru şapte penitenciare. În contextul în care eu am petrecut 74 de zile în arestul central şi 6 zile în penitenciarul Târgşor, în condiţii greu de imaginat chiar şi pentru o ţară africană, declaraţia acestei discipole sinistre a Monicăi Macovei mă revolta. Este dovada unei gândiri comunistoide, în care „duşmanii poporului” trebuie să ajungă în puşcării şi, eventual, să moară acolo.

Şi românii trebuie să ştie că asta chiar se întâmplă – la Jilava, în iulie şi septembrie, au murit doi oameni, pentru că li s-au refuzat îngrijirile medicale. Au fost, practic, condamnaţi la moarte cu seninătate de un Sistem criminal, care vede în drepturile oamenilor „un lux”, exact cum s-a exprimat ministra Justiţiei.

Atrag atenţia că, prin declaraţia din faţa CSM, Prună recunoaşte comiterea a două infracţiuni grave: fals în declaraţii publice şi abuz în serviciu (pentru că DNA aşa interpretează îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu). Premierul Cioloş trebuie s-o demită pe Raluca Prună. Voi informa toate instituţiile internaţionale, începând cu CEDO, despre cum a minţit Raluca Prună cu privire la situaţia penitenciarelor din România.

PS. În condiţiile actuale, cred ca toţi cei care doresc să devină miniştri ai Justiţiei – înainte de a-şi prelua mandatul, ar fi bine să meargă o săptămână în puşcărie, să vadă cum este acolo, printre şobolani, gândaci, fără apă şi fără căldură iarna”, a scris Elena Udrea pe Facebook.