Elena Udrea invocă DOUĂ NUME GRELE care ar apărea în dosarul Microsoft: Au luat şi ei BANI

Elena Udrea a declarat miercuri, într-un interviu acordat PSnews.ro, că unul din martorii audiați în dosarul Microsoft, care le-a spus procurorilor că Dorin Cocoș ar fi luat celebra mită de 9 milioane de dolari, ar fi declarat că niște bani ar fi ajuns și la Victor Ponta și Vasile Blaga.

14 ian. 2015, 09:34
Elena Udrea invocă DOUĂ NUME GRELE care ar apărea în dosarul Microsoft: Au luat şi ei BANI

Numele Elenei Udrea a apărut în dosarul Microsoft, însă liderul PMP vorbeşte şi de Victor Ponta şi Vasile Blaga.

Nu pot să nu mă mir şi eu în momentul acesta de toată această preocupare excesivă legată de mine, în condiţiile în care, spre exemplu, dacă luăm dosarul Microsoft, cel care spune acolo că ştie, un martor care spune la un moment dat că ştie că urma ca Dorin Cocoş să ia nişte bani, la fel acel martor spune că Victor Ponta a luat nişte bani. Acelaşi martor spune că i-a dat lui Vasile Blaga nişte bani.

Eu nu spun, Doamne Fereşte, că e adevărat şi că oamenii ăştia au făcut ceva, dar nu pot să nu remarc că aceste lucruri sunt trecute sub tăcere, nu le comentează nimeni, nu interesează pe nimeni, se vorbeşte despre un singur lucru: despre Elena Udrea, al cărei fost soţ este şi el acuzat în dosarul respectiv”, a declarat Elena Udrea.

Lidrul PMP a prcizat că ea nu are nicio legătură cu ceea ce se presupune că s-a întâmplat în dosarul Microsoft:”Faptul că nu am precizat în declaraţia de avere un împrumut pe care fostul soţ l-ar fi făcut printr-o firmă de a lui, foarte simplu, nu mi-a spus lucrul acesta. Deci nu poţi să răspunzi pentru faptul că cineva, chiar fostul soţ, nu ţi-a spus un aspect pe care trebuia să îl trec în declaraţia de avere”.

CITEŞTE ŞI Numele Elenei Udrea, în Dosarul Microsoft. Ce spune liderul PMP

În ceea ce priveşte dosarul Alinei Bica, Udrea a reiterat că era apropiată de fosta şefă a DIICOT şi nu neagă lucrul acesta.

„Atunci când, iarăşi, un martor spune că şi fostul soţ ar fi implicat în acest dosar, este foarte greu de crezut că eu nu aş fi implicată. Şi cu toate acestea am spus şi spun din nou, nici măcar nu ştiam că Alina Bica era în consiliul de la ANRP. Doi la mână, oricine care poate să demonstreze contrariul, că am vreo implicare, să probeze, să spună lucrul acesta.

Trei, eu sunt cea care aflând despre faptul că la ANRP, după ce iniţial m-am opus ca această agenţie să fie luată de către PDL atunci când se împărţeau instituţiile în cadrul partidelor de la guvernare, plecase PSD de la guvernare şi ei avuseseră această agenţie, conducerea ei. Urma să împărţim între noi şi UDMR. Colegii mei de la PDL au dorit să luăm această agenţie. Eu m-am opus pentru că mi s-a părut că ne legăm la cap cu ceva ce nu ne trebuie, ştiind ce potenţial de scandal şi de tot felul de lucruri din-acestea la limita legii sau ilegale, se pot întâmplă.

Cu toate acestea sunt colegi care au dorit preluarea acestei agenţii, şi-au numit ulterior oameni în fruntea acestei agenţii, iar eu sunt cea care aflând comentariile, nu aveam neapărat probe, dar oamenii veneau şi spuneau, oameni care aveau interese la ANRP, aveau de recuperat de acolo proprietăţi, veneau şi spuneau lucruri care s-ar întâmpla în conducerea autorităţii. Am reclamat lucrul asta, l-am spus colegilor din partid, le-am spus instituţiilor statului, în aşa fel încât lucrurile despre care, presupuneam că se întâmplă acolo să ajungă publice şi într-un fel să se ia nişte măsuri, chiar dacă era vorba de o agenţie care se afla în subordinea colegilor din PDL„, a mai spus Udrea.