Numele Elenei Udrea, în Dosarul Microsoft. Ce spune liderul PMP

Numele Elenei Udrea apare în Dosarul Microsoft, conform unui document al DNA. Procurorii susţin că Udrea nu a trecut, în declaraţia de avere din 2009, o sumă de aproximativ 100.000 de euro cu care Dorin Cocoş şi-ar fi împrumutat una dintre firme.

09 ian. 2015, 11:35
Numele Elenei Udrea, în Dosarul Microsoft. Ce spune liderul PMP

În documentul DNA se vorbeşte despre un împrumut pe care Dorin Cocoş l-ar fi făcut în 2009 către o firmă controlată de acesta, scrie stiripesurse.ro.

Banii respectivi ar fi din mita pe care acesta ar fi primit-o pentru a interveni pe lângă oficialităţile guvernamentale astfel încât să se încheie contractul Microsoft.

Procurorii menționează că în declarația de avere a Elenei Udrea nu sunt menționaţi aceşti bani – 100.000 de euro – şi, din moment ce aceste sume nu sunt trecute, „apreciem că nu poate fi vorba de o simplă omisiune„. 

Elena Udrea susţine însă că nu a trecut aceste sume în declaraţia de avere deoarece fostul său soţ, Dorin Cocoş, nu i-ar fi spus despre ele.

„Este posibil ca atunci când faci o astfel de declaraţie şi declari despre cineva din familie, să nu detii informatiile corect sau în totalitatea lor. Asta a fost şi cazul declaraţiei din 2009 sau 2010, nu stiu exact despre ce an este vorba. Cert este că  acest imprumut, pe care sotul meu l-ar fi  facut către propria firma, nu mi-a fost adus mie la cunostinta. Altfel, în declaraţia de avere am trecut toate împrumuturile pe care fostul meu soţ le-a făcut, pe care eu le-am făcut”, a explicat Udrea la un post de televiziune.

CITEŞTE ŞI Elena Udrea: Traian Băsescu va alege singur modalitatea în care va colabora cu PMP

Udrea a acuzat, ulterior, pe pagina sa de Facebook, „o nouă încercare de implicare artificială” a sa în dosarul Microsoft – „se vorbeşte acum despre faptul că nu aş fi punctat într-o declaraţie de avere din 2009 o sumă de aproximativ 100.000 de euro cu care Dorin Cocos şi-ar fi împrumutat una dintre firme”.

„De aceea, vreau să punctez câteva lucruri:

1. Nu am declarat împrumutul în declaraţia de avere, pentru că nu am ştiut de el, deoarece fostul soţ nu mi-a spus.
2. Pe de altă parte, nu cred că s-a încercat ascunderea împrumutului cat timp a fost înregistrat în actele societăţii. Deci, la vedere
3. Am completat întotdeauna declaraţiile de avere în conformitate cu informaţiile pe care le-am primit de la contabilii fostului meu soţ.
4. Legea ANI are o problemă pentru că te obligă să îţi asumi pe proprie răspundere operaţiunile făcute de alţii. Evident că te poţi afla sau poţi fi indus în eroare! Spre exemplu, dacă Dorin Cocoş îi cumpăra o maşină amantei, cu siguranţă nu m-ar fi informat de acest lucru pentru a-l trece în declaraţia de avere.

Îmi arăt toată disponibilitatea în faţă ANI şi a Parchetului de a lămuri această situaţie şi orice alt tip de speculaţie care s-ar putea genera. Nu am absolut nimic de ascuns.”