Elena Udrea şi Ioana Băsescu, la DNA. Procurorii le-au prelungit măsura controlului judiciar

Elena Udrea și Ioana Băsescu s-au prezentat miercuri la DNA. Procurorii le-au adus la cunoştinţă că le-a fost prelungită cu 60 de zile măsura controlului judiciar în dosarul privind campania prezidențială din 2009.

16 nov. 2016, 07:12

UPDATE Ioana Băsescu a ajuns la DNA însoţită de avocat. Aceasta nu a vrut să facă nicio declaraţie de presă.

UPDATE Elena Udrea a ieşit de la DNA după circa 20 de minute. Aceasta le-a spus procurorilor că nu dă nicio declaraţie în dosarul campaniei electorale din 2009.

„În ideea prelungirii controlului judiciar am reiterat ideea că în acest moment nu dau nicio declaraţie. O să mai vin la DNA cât mai ţine campania”, a precizat aceasta.

Elena Udrea a declarat, la intrarea în sediul DNA, că dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009, a lui Traian Băsescu, este „făcut să fie trimis în judecată”, în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare.

„Ca în campanie, nicio zi fără DNA sau fără ICCJ, în ceea ce mă priveşte. Nu am idee ce urmează să se întâmple astăzi. Mă aştept ca dosarul să fie trimis în judecată. Este un dosar făcut să fie trimis în judecată, în campanie. Unu, ca să mă intimideze pe mine şi să mă retrag, eventual, din politică. Doi, să-l afecteze pe Traian Băsescu, fiind un dosar din campania din 2009. Trei, să se pună presiune pe singurul dosar pe care îl am în instanţă şi care se judecă„, a declarat Elena Udrea, la intrarea în DNA.

Elena Udrea a comentat şi reţinerea şefei Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, pentru fapte de corupţie. „Nu mi se pare ca este un atac la mine, este un atac la PSD si la Liviu Dragnea. Vizat este in primul rand PSD, pentru ca batalia este intre partidul lui Iohannis si PSD, mai putin sunt vizata eu, care sunt candidat independent. Ma gandesc ca se mai putea astepta inca trei saptamani, ca sa treaca alegerile, inainte sa arestezi seful Autoritatii care se ocupa de alegeri in Romania. Şeful AEP a fost reţinut în plină campanie electorală. Se doreşte ca acolo să fie cineva care să fie favorabil actualei puteri”, a precizat Udrea.

Deputatul Elena Udrea este cercetată sub control judiciar într-un dosar privind campania prezidențială din 2009. În dosar este cercetată, sub control judiciar, şi Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu.

CITEŞTE ŞI: Elena Udrea, la DNA: Avem un agent electoral care face dosare penale parlamentarilor care nu trebuie să intre în Parlament