Elena Udrea, la un pas să rămână fără avere. DNA face verificări în vederea instituirii sechestrului

DNA a făcut demersurile necesare pentru identificarea averii Elenei Udrea, acesta fiind un prim pas necesar pentru a putea cere sechestru asigurător pentru recuperarea prejudiciului de 13 milioane de euro.

16 feb. 2015, 16:37
Elena Udrea, la un pas să rămână fără avere. DNA face verificări în vederea instituirii sechestrului

Elena Udrea este tot mai încolţită. Ea riscă să piardă şi banii primiţi în urma divorţului de Dorin Cocoş, pentru că procurorii ar putea cere anularea actului de partaj dintre cei doi, informează România TV.

Procurorii DNA au făcut o cerere oficială pentru identificarea averii Elenei Udea. În acest scop au fost trimise adrese către mai multe instituţii, printre care băncile la care fostul ministru are deschise conturi şi ANAF.

DNA cere din nou ARESTAREA Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute, pentru TREI noi fapte de LUARE DE MITĂ

După primirea răspunsurilor privind averea Elenei Udrea se va trece la impunerea sechestrului asigurator. Elenei Udrea i se impută un prejudiciu de 13 milioane de euro în dosarul Microsoft: 9 milioane de euro pentru intermedierea semnării contractelor, bani ajunşi la ea prin intermediul fostului soţ, Dorin Cocol, 500.000 de euro primiţi de la Dinu Pescariu şi alte 3,5 milioane de euro primite de a un om de afaceri.

Procurorii ar putea să ceară, în plus, anularea vînzărilor şi tranzacţiilor făcute de Elena Udrea în ultima perioadă, dacă aceasta a înstrăinat bunuri sau bani de care a beneficiat din afacerea Microsoft, dar şi actul de vânzare a creditului de 3,5 milioane de euro pe care îl făcuse pentru achiziţionarea unui teren, dar care a fost preluat ulterior de Alexandru Faur.

DNA cercetează cum i-a dat Elena Udrea fonduri europene lui Ion Ţiriac pentru clubul Stejarii

Averea Elenei Udrea este compusă din şase terenuri în Bucureşti, dar şi însemnate suprafeţe agricole în comunele Sohatu şi Săruleşti, Giurbăneşti şi Nana din judeţul Călăraşi.

Acestora li se adaugă două case din Bucureşti, dar şi tot atâtea autoturisme: un Mercedes şi un Fiat 500. Fosta blondă de la Cotroceni mai are şi bijuterii de 100.000 de euro, conform propriei declaraţii de avere depuse la Camera Deputaţilor.

DNA: Elena Udrea, NEMULŢUMITĂ de şpaga de 900.000 de euro. Cum ajungeau banii la fostul ministru

Udrea mai are în conturi aproximativ 1,1 milioane de lei. Acestora li se adaugă plasamente, investiţii şi împrumuturi acordate de aproximativ 2,1 milioane de lei şi aproape 400.000 de euro.

Fosta candidată la prezidenţiale ar mai trebui să primească din partea fostului soţ, Dorin Cocoş, 460.000 de euro, de pe urma divorţului. Însă şi Cocoş este arestat, iar averea sa va ajunge tot sub sechestru.

ELENA UDREA, reacţie pe Facebook după noua cerere a DNA de arestare preventivă