ELENA UDREA, mesaj pentru DENUNŢĂTORI în Vinerea Mare

Cererea Elenei Udrea prin care solicită înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai uşoară, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar în dosarul "Gala Bute", se va judeca vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătorii au rămas în pronunţare după finalizarea şedinţei de judecată.

10 apr. 2015, 10:52
ELENA UDREA, mesaj pentru DENUNŢĂTORI în Vinerea Mare

La ieşirea din sala de judecată, Elena Udrea a fost întrebată dacă îi iartă pe denunţătorii săi, având în vedere că suntem în Vinerea Mare. „Doar Dumnezeu îi iartă pe denunțători”, a răspuns aceasta.

Pe 23 martie, Curtea Supremă a prelungit cu 30 de zile arestul preventiv în cazul Elenei Udrea. Dacă ÎCCJ decide azi înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai blândă, procurorii DNA pot face contestaţie. Prin urmare, Udrea îşi va petrece sigur Paştele după gratii.

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzată iniţial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracţiuni de luare de mită.