Elena Udrea: Nu am bani pentru cauţiune. Promit că încerc să împrumut de la Pescariu şi Florică VIDEO

Elena Udrea a plecat liberă de la sediul DNA vineri seară, însă a fost plasată sub control judiciar pe o cauţiune de 5 milioane de lei. Fostul ministru al Turismului spune că nu dispune de aceşti bani, pe care ar trebui să-i depună la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, întrucât toată averea sa este deja pusă sub sechestru de această instituţie.

30 oct. 2015, 18:27
Elena Udrea: Nu am bani pentru cauţiune. Promit că încerc să împrumut de la Pescariu şi Florică VIDEO

Elena Udrea trebuie să depună o cauțiune în valoare de 5.000.000 lei, care va fi consemnată pe numele său la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea Direcției Naționale Anticorupție. Nedepunerea cauțiunii ar putea atrage înlocuirea măsurii controlului judiciar cu alta mai gravă.

Elena Udrea a declarat, la ieşirea de la DNA, că este acuzată de complicitate la abuz în serviciu. „Cred că DNA se ocupă de Elena Udrea şi din când în când mai apare câte un personaj pe aici. Cred că doamna procuror, aşa cum am sesizat şi în plângerea către CSM, are directivă clară să se ocupe de Elena Udrea pe bandă rulantă. Banii au ajuns la campanii electorale, exact cum spune denunţul, dar nu înţeleg de ce trebue să mi se pună mie cauţiune de 5 milioane de lei, atât timp cât am dat detalii despre cum s-au cheltuit banii în campaniile electorale. Eu nu mai am cum să mă apăr în faţa acestui sistem. Voi sesiza toate instituţiile internaţionale şi ambsadele pentru că nu se poate să linşezi public un lider politic care a avut curajul să devoaleze toate încrengăturile acestui sistem„, a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea spune că toate bunurile şi conturile sale sunt puse sub sechestru tot de către DNA şi că nu are bani de cauţiune: „Toate bunurile mele sunt sechestrate tot de DNA, iar doamna procuror spune că vrea dovada. Dacă nu plătesc cauţiunea se va cere o msăură mai gravă în ceea ce mă priveşte. O să contestăm şi această ordonanţă deşi o să o contest la doamna procuror. Asta doar ca să mă prefac că respectăm statul de drept. Pentru că e evident că mi se încalcă toate drepturile. Dinu Pescariu, Claudiu Florică pleacă cu milioane şi nici măcar nu au dosar penal, iar în cazul meu, într-o situaţie în care am povestit cum au fost cheltuiţi banii care au venit la PDL de la dl. Buzăianu, s-a dispus cauţiune de 5 milioane de lei… Promit că o să încerc să mă împrumut de la Pescariu şi de la Claudiu Forică„.

„Am spus tot sau aproape tot ce ştiam despre aceste două speţe, dar pe procurori nu-i interesează ce spun eu, ci doar să o aresteze pe Elena Udrea. Dacă nu putem să o arestăm a treia oară, îi punem o cauţiune”, a conchis fostul ministru.

Elena Udrea este urmărită penal pentru infracţiunile de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată şi fals în declaraţii de avere în formă continuată (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 – 2012).

Fostul ministru a declarat că a dat în acest dosar declaraţii „lămuritoare” şi că apoi i-a fost înmânată o citaţie într-un nou dosar în care este acuzată de complicitate la abuz în serviciu, legat de modul în care s-a obţinut un credit de la BRD. „Am spus mai mult decât ştiau procurorii, am dat indicii concrete, faptice, cu privire modul în care banii au ajuns la partid şi cum au fost cheltuiţi. Cred că am spus lucruri pe care procurorii nu le ştiau şi, ca să vedeţi că nu sunt paranoică, surpriză! În timp ce nu se terminaseră actele de procedură în acest dosar mi s-a înmânat o altă citaţie într-un alt dosar. Cred că trebuie. să se înfiinţeze secţia de urmărire penală a Elenei Udrea. E evident că sunt o ţintă şi din acest moment mă consider o persoană persecutată a sistemului”, a spus Elena Udrea.

„Este o cauţiune record în România, nu s-a mai întâmplat să fie pus cineva sub cauţiune pe 5 milioane de lei, în condiţiile în care DNA mi-a pus sechestru pe toate bunurile pe care le am – conturi, bunuri mobile şi imobile -, cu obligaţia să depun această cauţiune în 5 zile, trei fiind de weekend”, a completat fostul ministru.