ELENA UDREA: „Nu sunt însărcinată şi nu mi s-a cerut să fac denunţuri”

Elena Udrea a declarat, duminică seară, în primul interviu de la ieșirea din penitenciarul Târgșor, în cadrul emisiunii Ultimul cuvânt, că va face plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului împotriva arestului preventiv. Elena Udrea mărturisește că plângerea este justificată ținând cont de condițiile insalubre din arestul Capitalei, dar și din penitenciarele românești.

RomaniaTV.net
10 mai 2015, 19:54
ELENA UDREA: „Nu sunt însărcinată şi nu mi s-a cerut să fac denunţuri”

Elena Udrea dezminte cp ar fi însărcinată. „Dacă, Doame ajută, aş fi arătat imecabil, aş fi fost criticată de ce ies din puşcăie şi arăt bine. dacă am ieşit aşa, toată lumea a spus – vai, săraca, ce rău arată! M-am străduit să fac mişcare, camera avea cam 20 de metri, cu o plasă, vezi cerul printr-o plasă. Dacă cineva s-a gândit la asta, nu, categoric nu sunt însărcinată, ca să dispară şi acesta dilemă”, a spus Udrea la B1.

„Nu mi s-a cerut să fac denunţuri”

Elena Udrea a declarat în intervenția telefonică  din cadrul emisiunii „Ultimul cuvânt” difuzată de B1 TV, că nu i s-a cerut să facă denunțuri.

„Nu mi s-a cerut să fac denunțuri. Elena Udrea însăși era o miză. Acest dosar nu este Gala Bute, ci unul conex, e de fapt dosarul Elena Udrea. Sunt totuși câteva denunțuri. Cum este domnul Gărdean”, a spus Elena Udrea.

„Eu am spus lucrurile când am fost în libertatea. Consecința a fost arestarea mea. Pentru Elena Udrea nu mai contează că sunt în arest preventiv sau la pușcărie. Mi s-au pus cătușele. Nu știu dacă jumătate din lucrurile pe care le spus, aș putea să scriu o carte. Eu am spus lucruri din ultimul an, aș putea să spun din ultimii 10 ani. Nu sunt un om iresponsabil, nu îmi propun să le spun. Sunt lucruri care trebuie să rămână secrete. De aceea mi-am cerut iertare celor pe care i-am sfidat, pentru că eu credeam că este suficient să fii un ministru foarte bun și nu țineam cont de faptul că este o situație foarte grea și nu mulți își permit să aibă o viață comodă. Nu mi s-a cerut să fac denunțuri. Elena Udrea însăși era o miză. Acest dosar nu este Gala Bute, ci unul conex, e de fapt dosarul Elena Udrea”, a explicat fostul ministru.

„Percepția oricui despre ceea ce se întâmplă în sistemul public poate să fie corectă sau nu. Am spus public, că în cazul în care le cere un comision, să reclame direct la DNA. Eu ca ministru am făcut lucruri pe care niciun alt ministru nu le-a făcut.Este exclus ca în țara aceasta cineva să poată spune că i-a dat Elenei Udrea mită sau i-a cerut să facă ceva ilegal.Nu numai că președintele Băsescu m-a informat că despre astfel de informații. Eu însămi am primit informații de la SRI despre lucruri care erau posibil ilegale și i-am chemat și i-am dat afară. Erau relații dintre firme și persoane din minister, dar am acționat”, a mai adăugat Udrea.