Elena Udrea: Nu sunt un candidat inventat în EPRUBETĂ. Sunt un om real

Elena Udrea consideră că unul dintre atuurile sale în competiţia pentru Cotroceni este faptul că nu este "un personaj inventat, un candidat inventat în eprubetă". Pe de altă parte, Udrea spune că nu se pune problema excluderii lui Cristian Preda din PMP, după ce europarlamentarul s-a opus candidaturii acesteia la prezidenţiale.

26 aug. 2014, 10:03
Elena Udrea: Nu sunt un candidat inventat în EPRUBETĂ. Sunt un om real

Elena Udrea a declarat, într-un interviu acordat Psnews.ro, că nu susţine excluderea lui Cristian Preda din PMP.

„Nu se pune problema excluderii lui Cristian Preda din partid, deşi atitudinea sa este nedreaptă: atât faţă de mine, pentru că eu l-am susţinut să ocupe locul I pe lista pentru europarlamentare, cât şi faţă de restul colegilor, care au muncit extraordinar de mult în campania electorală din mai. Nu poţi să-ţi baţi joc de munca atâtor oameni de bună-credinţă”, a spus Udrea.

Prezidenţiabilul PMP a vorbit şi despre atuurile pe care le are în lupta prezidenţială: „Eu, spre deosebire de Ponta sau de Iohannis, nu sunt un personaj inventat, nu sunt un produs de marketing, la fel cum nu sunt un candidat inventat în eprubetă. Sunt un om real, cu plusurile şi minusurile sale. Sunt un om liber care crede cu fermitate în principiile şi valorile pe care le enunţă. Nu voi deveni peste noapte altceva”.

CITEŞTE ŞI ICE BUCKET CHALLENGE. Elena Udrea vrea să îşi VERSE găleata cu apă în cap în faţa Guvernului

Întrebată care este modelul său politic, cine o inspiră în cazul în care ajunge preşedinte al României, Udrea a răspuns: „Traian Băsescu este personajul politic de la care am învăţat timp de 10 ani. Ei bine, cred că a venit momentul ca să dau examenul suprem al maturităţii politice şi să-l trec. Exemple pentru mine sunt Margaret Thatcher, care a jucat un rol extraordinar în istoria Marii Britanii, dar şi a Europei si Angela Merkel, actualul cancelar al Germaniei. Doua femei puternice, care au condus ori conduc cu mana de fier. Acum, o sursă de inspiraţie este Cristina Fernandez de Kirchner, cochetă şi puternică devenită pentru a doua oară preşedinte al Argentinei. E un exemplu pentru societatea românească aflată încă în plin proces de acceptare a egalitatii de gen.”

Pe de altă parte, Udrea a arătat că vrea „voturile PNL şi PDL încă din primul tur de scrutin” şi se aşteaptă ca „liberalii şi democrat-liberalii, chiar dacă nu vor rămâne fără candidat, să mă susţină total în turul al II-lea al prezidenţialelor”.