Elena Udrea nu va candida la şefia PDL, însă vrea Convenţie pentru oprirea „fierberii” din partid

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri seară, la B1Tv, răspunzând unei întrebări, că nu va candida la şefia PDL, precizând însă că este nevoie de organizarea Convenţiei, pentru ca baza partidului să poată alege o echipă, care poate fi "chiar" şi a actualului preşedinte al formaţiunii.

RomaniaTV.net
09 ian. 2013, 21:24
Elena Udrea nu va candida la şefia PDL, însă vrea Convenţie pentru oprirea „fierberii” din partid

Potrivit Mediafax, Udrea a spus că nu este momentul pentru lupte interne în PDL, însă există o foarte mare aşteptare pentru Convenţia care urmează să se organizeze.

Fostul ministru a precizat că democrat-liberalii au nevoie de o echipă care să-şi stabilească un obiectiv şi care să aleagă un nou drum de urmat.

Nu există deja un curent care să spună trebuie schimbat Vasile Blaga. Sunt oameni cărora le pasă de partid (…). Sunt oameni care nu neapărat vor o funcţie de conducere, ci vor o deschidere a partidului, vor să vadă că există o dorinţă de a trasa un drum pentru PDL, (…) că sunt conduşi de o echipă care şi-a fixat un obiectiv (…). Foarte mulţi de la baza partidului se demobilizează pentru că nu ştiu ce urmează„, a menţionat Elena Udrea.

Întrebată dacă va candida la şefia partidului, Elena Udrea a răspuns: „Nu. Nu, ca să vă răspund şi să încheiem subiectul”.

Deci nu este vorba despre candidatura mea. Însă şi eu cred că dacă vrem să oprim această fierbere, care este firească – USL a câştigat cu un scor foarte şi o majoritate mare şi îşi fac congres, fiecare partid îşi face convenţie sau congres, ce are fiecare, PNL şi PSD – la PDL, după această înfrângere pe care am avut-o cu atât mai mult există această dorinţa a membrilor, a bazei partidului – sigur, nu neapărat a conducerii – de a se ţine Convenţia şi de a avea posibilitatea să opteze pentru o echipă, care, sigur, poate fi chiar a domnului Blaga, nimeni nu spune că va fi aleasă altă echipă„, a spus Udrea.

Întrebată dacă poate fi vorba despre „echipa domnului Boc”, Udrea a răspuns: „Sau echipa domnului Boc, sau cine va veni să candideze”.

În urma eşecului de la alegerile parlamentare din decembrie 2012, PDL a avut în 14 decembrie o reuniune a Colegiului Director la care s-a stabilit convocarea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) pentru 23 februarie 2013, când ar urma să se stabilească organizarea Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului pentru alegerea unei noi conduceri.

După şedinţa Colegiului Director, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că s-a decis ca pe parcursul lunii ianuarie şi februarie să se facă analize în fiecare organizaţie judeţeană, iar în 23 februarie să fie convocat Consiliul Naţional de Coordonare, care va stabili data unei Convenţii Naţionale extraordinare în luna mai.

În şedinţa Colegiului Director, singurele demisii au fost ale lui Cristian Preda, din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, şi Sever Voinescu, din funcţia de vicepreşedinte al partidului.

Cezar Preda, care anunţase că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte, a revenit asupra demisiei.

Recent, democrat-liberali precum Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Paleologu au cerut organizarea rapidă a congresului, la care să se desfăşoare o competiţie deschisă şi corectă.

Marţi, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda l-a acuzat pe Sever Voinescu de „trădarea” partidului şi a susţinut că singurul lucru pe care îl poate cere acesta este să fie dat afară, Voinescu replicând: „Cine e acest Cezar Preda? Ca să-l pot băga în seamă trebuie întii să mă asigur că există. Există?”.

Imediat, Cristian Preda, Theodor Paleologu şi Teodor Baconschi s-au declarat solidari cu Voinescu.

De asemenea, fostul preşedinte al PDL Emil Boc i-a sfătuit pe membrii partidului să se adune, nu să se excludă, şi le-a reamintit că adversarii sunt în afara PDL, nu în interior.