Elena Udrea: Ordonanţa de revizuire anunţată de Tudorel Toader nu mă afectează

Elena Udrea a declarat joi că o eventuală OUG pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale sau interceptări ilegale nu o va afecta, ea având şi în prezent cale de revizuire în baza unui document prezentat de Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
02 aug. 2018, 09:34
Elena Udrea: Ordonanţa de revizuire anunţată de Tudorel Toader nu mă afectează

„Pe mine nu mă afectează ordonanţa. Cu sau fără ea, cu modificările la codul de procedură penală sau nu, în cazul meu există şi acum text de lege care îmi permite să formulez revizuire, în baza acelui document secret prezentat de fostul Preşedinte unor instituţii – Comisia SRI din Parlament, CSM, dar pe care, din păcate, instanţa de judecată nu a dorit să îl vadă şi s-a pronunţat înainte de a fi desecretizat. Nici până acum SRI nu a răspuns Comisiei SRI la întrebările pe care aceasta i le-a formulat, anume dacă acel document pe care a scris cu cerneală verde domnul Coldea este adevărat, astfel încât să fie desecretizat şi trimis instanţei ICCJ pentru a fi probă în dosarul meu”, a declarat Elena Udrea pentru Mediafax.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri seară că îi va propune premierul Viorica Dăncilă adoptarea de către Guvern a unui ordonanţe de urgenţă prin care să fie schimbate condiţiile de revizuire a sentinţelor definitive astfel încât cei care au fost condamnaţi pe baza protocoalelor încheiate de parchete cu serviciile secrete să poată ajunge din nou în fața unui judecător.