ELENA UDREA, pe Facebook după ce Dan Şova a scăpat de arestare: ŞOCANT!

Elena Udrea a reacţionat, pe Facebook, după ce cererea DNA de reţinere şi arestare a lui Dan Şova nu a trecut de Senat. Fostul ministru, aflat în arest, acuză faptul că Parlamentul aplică "dubla măsura": dacă în cazul său s-a dat undă verde pentru arestare, la Cameră, cu votul majorităţii celor prezenţi, în cazul lui Şova s-a aplicat votul a jumătate plus unu din numărul toral al senatorilor. 

25 mart. 2015, 12:09
ELENA UDREA, pe Facebook după ce Dan Şova a scăpat de arestare: ŞOCANT!

Solicitarea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Dan Şova nu a trecut de Senat, înregistrându-se 79 de voturi „pentru”, 67 „împotrivă”, 5 abţineri, pentru aprobare. Potrivit anunţului oficial, ar fi fost nevoie de 85 de voturi favorabile pentru ca cererea să fie aprobată.

Elena Udrea a reacţionat rapid pe Facebook după decizia Senatului.

„Parlamentul şi Justiţia dublei măsuri

Şocant! Senatul a decis că Dan Şova nu poate fi arestat preventiv pentru că nu s-au îndeplinit condiţiile din statutul parlamentarilor: nu au votat jumătate plus unu din numărul senatorilor pentru încuviinţarea cererii DNA. Au votat 79 de senatori din 85 câţi era nevoie pentru o majoritate calificată.

CITEŞTE ŞI Avocaţii ELENEI UDREA contestă votul din PARLAMENT. Prevederile legislative se bat cap în cap VIDEO

Reamintim faptul că Elena Udrea este în arest în dosarul „Gala Bute” deşi Camera Deputaţilor a făcut acelaşi lucru ca în cazul lui Dan Şova: au fost doar 170 de voturi în favoarea arestării din necesarul de 199 pentru o majoritate calificată invocată acum. Avocaţii au invocat atunci această situaţie, dar s-a trecut foarte uşor pentru că era vorba de „duşmanul poporului”.

Sunt două variante: fie lui Şova i se aplică acelaşi tratament ca şi Elenei Udrea, fie am asistat la un uriaş abuz al conducătorilor Camerei Deputaţilor, în frunte cu Valeriu Zgonea, şi a celor din Justiţie în cazul fostului ministru al Dezvoltării.

În oricare dintre situaţii, avem de-a face cu o mizerie politică. PS. Pentru cei care argumentează că regulamentul Camerei Deputaţilor şi cel al Senatului diferă, le reamintim că legea bate regulamentul.‪#‎Kafka‬”, este mesjaul Elenei Udrea, postat prin intermediul echipei de comunicare.

CITEŞTE ŞI Senatul a votat: DARIUS VÂLCOV poate fi ARESTAT. DAN ŞOVA a scăpat de arestare

În cazul Elenei Udrea, solicitarea DNA de arestare a fost adoptată cu majoritatea voturilor deputaţilor prezenţi, în condiţiile în care prevederile legale sunt contradictorii.

Statutul deputaţilor şi senatorilor prevede, pe de o parte, că solicitarea DNA de arestare poate fi aprobată cu votul majorităţii membrilor Camerei.

În schimb, Constituţia României stipulează la articolul 76, alin. 2, că „Adoptarea legilor şi hotărârilor Parlamentului – Legile ordinare şi hotărârile se adoptă cu VOTUL MAJORITĂŢII MEMBRILOR PREZENŢI din fiecare Cameră”.

CCR a arătat, in decizia 989/2008, ca decizia se ia cu „jumătate plus unul din prezenţi votează arestarea preventivă”.

Senatorii au votat, miercuri, cererile DNA privind reţinerea şi arestarea senatorilor PSD, DARIUS VÂLCOV şi DAN ŞOVA. Votul a fost diferit în cazul celor doi colegi de partid. Plenul a decis că Dan Şova nu poate fi arestat, în timp ce Darius Vâlcov a primit undă verde pentru reţinere şi arestare. La comisii, avizul a fost invers: Şova a primit raport favorabil pentru arestare, ia Vâlcov unul negativ. În plenul de miercuri, Şova le-a cerut colegilor să îl ajute să rămâne în libertate, în timp ce Vâlcov a solicitat un vot pentru reţinere.