Elena Udrea: PMP ia în calcul susţinerea unui candidat al dreptei la preşedinţie pentru turul II

Deputatul Elena Udrea a declarat sâmbătă la Craiova că Partidul Mişcarea Populară (PMP) nu se gândeşte pe termen scurt la o alianţă cu PNL, însă o poate lua în calcul pentru susţinerea unui candidat la Preşedinţie în turul al doilea, pentru a învinge candidatul PSD, "adică pe Victor Ponta", informează Agerpres.

RomaniaTV.net
22 feb. 2014, 18:18
Elena Udrea: PMP ia în calcul susţinerea unui candidat al dreptei la preşedinţie pentru turul II

„Când Mişcarea Populară va deveni cel mai important partid din România, am putea să ne gândim la o alianţă cu PNL. Pe termen scurt nu ne propunem lucrul acesta, pentru că PNL nu îşi poate schimba năravul atât de repede. Îşi poate schimba, desigur, discursul domnul Antonescu, pe care putem să îl auzim acum ca un lider de opoziţie şi un lider de dreapta, încercând să cucerească un electorat pe care l-a ignorat, de care şi-a bătut joc ani de zile alături de PSD (…), pe care acum încearcă să îl sensibilizeze, deşi nu am avut nicio măsură luată de dreapta cât timp a fost domnul Antonescu cu domnul Ponta la guvernare. (…) Dacă vorbim de posibilitatea de a susţine un candidat la Preşedinţie care să bată candidatul PSD-ului, adică să îl bată pe Victor Ponta, atunci ar putea fi o situaţie de luat în calcul, pentru că orice rău este mai mic decât să avem preşedinte pe următorii 10 ani de la PSD”, a spus Udrea într-o conferinţă de presă.

Ea a mai declarat că PMP ia în calcul ca PNL să susţină candidatul MP la prezidenţiale. „Noi luăm în calcul ca PNL să ne susţină candidatul nostru în turul al doilea şi mai ales ne bazăm pe electoratul de centru-dreapta, care ar fi şi al PNL-ului, care ar vota cu candidatul MP în turul al doilea. Deci, aşa am vedea noi colaborarea cu PNL”, a precizat Udrea.

Potrivit Elenei Udrea, PSD va avea întotdeauna un candidat propriu la prezidenţiale, iar Crin Antonescu se află acum într-o situaţie previzibilă. „Eu nu ştiu ce speranţe a avut, şi asta arată şi cât de bun politician este, dacă şi-a imaginat vreodată că PSD-ul o să îl susţină la Preşedinţie. PSD-ul întotdeauna va candida cu candidat propriu, că aşa face un partid comunist, merge cu candidat propriu. Deci, dacă dânsul a crezut vreodată că va avea susţinerea pentru prezidenţiale, uitaţi că acum se dovedeşte că s-a înşelat, însă nu este vina electoratului. Dimpotrivă, electoratul de centru-dreapta a avut de suferit din cauza lipsei de intuiţie sau a lipsei de experienţă sau lipsei de corectitudine politică a domnului Antonescu, aşa că nu cred că pe termen scurt Mişcarea Populară va avea în vedere să se alieze cu PNL”, a afirmat Elena Udrea.

Udrea a susţinut că în PMP nu s-a pus problema persoanei care va candida la Preşedinţie, ar putea fi chiar cineva din afara partidului. „Avem prima bătălie importantă de dus şi care va arăta susţinerea PMP în rândul populaţiei, cea pentru europarlamentare, şi în funcţie de acest rezultat, şi în funcţie de ce se va întâmpla pe zona de centru-dreapta a politicii, vom şti pe cine susţinem. Noi am putea susţine un candidat care nu ar fi în interiorul partidului”, a spus Udrea.