Elena Udrea: Ponta nu poate câştiga alegerile prezidenţiale doar cu votul electoratului de stânga

Liderul Partidului Mişcarea Populară (PMP), Elena Udrea, a declarat vineri, la Sinaia, că susţinerea pe care Victor Ponta o are din partea electoratului de stânga nu-i poate conferi garanţia că va câştiga alegerile pentru preşedinţia României, transmite Agerpres.

18 iul. 2014, 19:20
Elena Udrea: Ponta nu poate câştiga alegerile prezidenţiale doar cu votul electoratului de stânga

Udrea spune că Ponta a înţeles acest lucru, dovadă fiind faptul că a încercat să atragă de partea sa electoratul de dreapta prin măsura reducerii CAS.

Elena Udrea a mai spus că în mod categoric PMP nu-şi doreşte ca la Palatul Cotroceni să vină un reprezentant al stângii.

‘Victor Ponta nu poate câştiga doar cu electoratul de stânga, al PSD, are nevoie şi de electoratul de dreapta, pe care a vrut să îl cucerească cu această măsură de reducere a CAS, pentru care nu a avut nicio idee de a compensa scăderea încasărilor. Dar şi-a dovedit din nou ipocrizia, populismul, demagogia şi limitele şi nu cred că va avea succes în a câştiga electoratul de dreapta, aşa că va rămâne cu cel de stânga, ceea ce nu-i garantează în acest moment succesul în turul doi’, a spus Elena Udrea, la Sinaia, unde a avut loc vineri şedinţa Colegiului director al PMP.

Potrivit lui Udrea, candidatul PMP pentru preşedinţia României, Cristian Diaconescu, se menţine în sondajele de opinie în marja partidului şi nu exclude posibilitatea ca acesta să intre în turul al doilea al alegerilor împreună cu Victor Ponta.

‘Suntem abia la începutul campaniei şi cred că nu e de neluat în calcul exemplul din anul 2000, când candidatul PD la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, a intrat în competiţie cu 7%, iar în al doilea tur l-a învins pe Oprescu, care luase 47% (…) În turul doi orice e posibil. Trebuie să depăşim turul I, iar pentru asta trebuie să fim mai credibili şi mai buni decât alţi candidaţi de centru dreapta, ceea ce nu e atât de greu’, a spus Elena Udrea.

În cazul în care Diaconescu nu va intra în turul doi, atunci PMP va susţine contracandidatul lui Victor Ponta.

‘Vom susţine contracandidatul lui Victor Ponta pentru că nu credem că în România trebuie să câştige PSD preşedinţia României (…) Îl vom susţine în condiţiile în care vom şti cine este şi ce vrea să facă cel căruia îi vom oferi susţinerea noastră. Pentru că în momentul de faţă nu pot să fac deosebirea între Klaus Iohannis şi Victor Ponta sau Antonescu şi Victor Ponta, care erau până de curând braţ la braţ’, a mai spus Elena Udrea.

Ea a mai adăugat că, logic, ar fi ca şi forţele de dreapta să-şi exprime susţinerea pentru Cristian Diaconescu în ipoteza în care acesta va fi intra în turul doi.

Sâmbătă, la Sinaia va avea loc Congresul Femeilor Populare, în cadrul căruia va fi aleasă conducerea organizaţiei de femei a PMP.