Elena Udrea face primele declarații după eliberarea din Penitenciarul Târgșor. Fosta ministră a Transporturilor susține, încă, faptul că a fost judecată ilegal de completul de cinci, citând Curtea Constituțională și abia așteaptă să își vadă fetița.
„M-ați întrebat cum este. Este minunat, îi mulțumesc lui Dumnezeu că această încercare s-a terminat, a fost mult, e greu și o lună în penitenciar, cu atât mai mult trei ani și patru luni consecutiv. Am considerat-o o încercare de la Dumnezeu, peste care am trecut cu puterea lui.
Îi mulțumesc fetiței mele că a rezistat, că și-a petrecut aproape patru ani din viața ei, toate sărbătorile, în penitenciar. Îi mulțumesc mamei mele, soțului meu, avocaților mei.
Eu m-am întors în România când puteam să nu mă întorc, cu nădejdea că și eu voi fi rejudecată după ce în 2018 CCR a spus că am fost judecată ilegal de completul de 5. Doar în cazul meu această rejudecare nu a avut loc și am ajuns în penitenciar. Dacă atunci am venit cu nădejde pentru justiție, și acum voi rămâne aici, pentru că vreau să-mi cresc copilul în România, alături de familie.
Gândindu-mă la experiența mea, nu-mi mai trece prin cap să fac politică. Văzând cine face politică, m-ar cam bate gândul, dar asta ca o glumă. Am lăsat-o pe fata mea când îmi venea până la brâu și acum nici nu mai pot să o iau în brațe.
Pușcăria este foarte grea. Dumnezeu îți dă putere să treci prin penitenciar, este mai grea la femei decât la bărbați. Aici, în Târgșor, sunt femei, sunt mame, au greșit, plătesc pentru asta, dar 10% dintre cele de aici sunt în amânări. Într-o cameră de 8 paturi stau 14 femei și sunt 50 de grade.
DNA a spus astăzi că eu în continuare nu recunosc faptele și ca urmare nu aș fi reabilitată. Eu spun ce a spus CCR, că aș fi judecată ilegal, completul de 5 judecători nu au fost aleatoriu numiți. Spun ce spun cei de la Înalta Curte.
Aștept să o văd pe Eva, este o surpriză pentru ea, pentru că de atâtea ori i-am spus că vin. Ultima dată i-am spus că mai sunt doar nouă vizite, dar au fost de atunci 18. Aștept să mă duc acasă, este o surpriză pentru ea și pentru mine.
După cum vedeți, sunt bine, Dumnezeu mi-a dat putere să trec bine peste această intervenție, a fost o minune că nu am găsit pe nimeni la cabinetul medical, pentru că este foarte posibil să fi luat tratament cu un analgezic, dar ar fi însemnat o complicație foarte mare, pentru că am intrat în operație în criză. Am intrat cu pancreatită acută.
Nu am vorbit cu Traian Băsescu, nu a fost la lista mea de persoane pe care le pot apela, ca urmare nu am vorbit cu dânsul.
Prejudiciul înseamnă costurile Galei Bute, eu plătesc în acest dosar costurile Galei Bute. Cumva nu a primit onorariul? Cumva Interbox nu și-a primit onorariul? Eu plătesc costurile Galei, ca și cum ar fi fost organizată pentru mine. Plătesc de trei ori valoarea. Nimeni nu o să cumpere un bun executat la valoarea lui de piață, această rețea de rechini imobiliari așteaptă să fie scos la 30% din preț și cumpără atunci.
Am lucrat cu femei extraordinare, care n-au avut ocazia până la 50-60 de ani să învețe să scrie, am învățat zeci de femei să scrie, să citească și aș vrea să fac același lucru cu fetița mea care intră clasa întâi. Orice mi s-a dat de lucru am lucrat, au fost momente de care mă bucur, am auzit sute de povești de viață care și-au pus speranța în mine să vorbesc despre speranța lor.
Le mulțumesc din suflet, le iubesc, am stat trei ani și jumătate aproape împreună aici, nu le uit și voi spune tuturor situația lor, poveștile lor și sper ca și cum am reușit ca părinții să își poată atinge copiii, să îi țină în brațe, cum am reușit lucruri legate de permisii. Dacă eu eram vulnerabilă, cum se face că nenumărate persoane aflate în situația mea, au primit permisii și de opt zile? Nu mi s-au dat 24 de ore să fiu lângă copilul meu.
Aș vrea să văd câți bărbați trec prin pușcărie cum am trecut eu, așa că lăsați-mă. Soțul nu înțelege că eu sunt nevorbită.
Dacă știam că o să ajung să stau deoparte de copilul meu, renunțam la politică. Doar că fetița mea a venit în viața mea când nu mai eram în politică.
Sper să mă întrețină soțul o perioadă, apoi voi activa în privat, încercând să ajung la reabilitarea deținuților și să îi ajut să se integreze în societate după liberare, într-un ONG.
Nu știu ce îmi rezervă viitorul, vreau să am o viață extrem de privată cu copilul meu”, a transmis Elena Udrea.
Tribunalul Prahova a judecat, joi, contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie privind liberarea condiţionată a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, aflată în detenţie ca urmare a condamnării primite în Dosarul ”Gala Bute”.
Dosarul în care Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti a contestat decizia Judecătoriei Ploieşti privind liberarea condiţionată a Elenei Udrea a fost înregistrat la Tribunalul Prahova în 8 iulie. Termenul de judecată în acest dosar a fost stabilit de instanţă pentru 17 iulie.
Decizia de liberare condiţionată a Elenei Udrea a fost dată de Judecătoria Ploieşti pe 1 iulie, în timp ce Udrea se afla la spital, unde fusese supusă unei intervenţii chirurgicale.