Elena Udrea, primul INTERVIU după ieşirea din ÎNCHISOARE. Declaraţii INCENDIARE

Elena Udrea a ieşit din închisoare şi a fost plasată în arest la domiciliu. Fostul ministru urma să acorde un interviu live video pentru B1, dar proprietarii complexului în care locuieşte cu chirie au respins ideea. Până la urmă, interviul a fost realizat telefonic.

10 mai 2015, 18:26
Elena Udrea, primul INTERVIU după ieşirea din ÎNCHISOARE. Declaraţii INCENDIARE

Elena Udrea a vorbit în prima parte a interviului despre condiţiile din arest.

„Este o realitate faptul că arestul, fie el preventiv, fie în penitenciar, te schimbă foarte mult psihologic și din cauza lipsei condițiilor minime, mai ales pentru femei”, a declarat Elena Udrea, în cadrul emisiunii „Ultimul Cuvânt”, la postul B1 TV.

„Erau foarte multe femei care suportau aceleași condiții inumane pe care le am suporat și eu. Eu, fiind o persoană publică, a fost impactul foarte mare, că nu am putut să fac nimic. Ceea ce se întâmplă într-un arest preventiv, în arestul Capitalei, mai puțin în penitenciar, este grav. Că nu am putut să mă coafez nu e o dramă, dar că nu am putut să fac mișcare, te afectează psihic. Foarte mulți pleacă bolnavi de acolo”, a mai spus Elena Udrea.

Întrebată de jurnalistul Ion Cristoiu de câte ori a fost chemată de procurori pentru discuții, aceasta a răspuns: „Cred că am fost de douăă ori pe acest dosar. Eu am fost un dosar fericit. Am fost cu femei în cameră, arestate cu grupulu și pe care nu le-a chemat nimeni niciodată. Mă uitam la aceste femei care care îmi reproșau cumva mie lucruri legate de arestarea prevetinvă abuzivă, lucruri pe care eu le-am susținut și care au genrat acest mod răvășit de a face justiție, fiind rezultatul guvernării mele si a lui Băsescu. Bineînțeles, un reproș cu prietenie, dar chiar și asa imi atrăgeau atenția și era un fel de ironie amară: Vezi ce ai susținut atâția ani, asta e justiția pe care ați susținut-o. Dacă eu, Elena Udrea ma putut să ies din arest preventiv, și nu m-am așteptat, înseamnă că mai există o șansa pentru justiția dreaptă, există o șansa pentru toată lumea”.

„Cred că s-a dat startul. Constat că toți care pot decide asupra libertății cuiva își doresc să-și facă imagine prin arestul preventiv. Am văzut că toată lumea încearcă acum să aresteze în condițiile în care un om arestat preventiv este un om prezumtiv nevinovat. Nu poți să arestezi  fără o judecată, o decizie definitivă doar pentru că nu este o persoană populară. Dar acum e vorba de competiție”, a spus Elena Udrea, întrebată fiind la ce folosește arestul preventiv.


loading...