Elena Udrea, primul mesaj din închisoare în 2023: Aproape toate mamele au încălcat legea pentru copiii lor

Fostul ministru Elena Udrea, aflată în Penitenciarul de femei Târgșorul Nou, unde execută 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, se victimizează din nou și vorbește despre situația dificilă a femeilor ajunse în închisoare

04 ian. 2023, 13:02
Elena Udrea, primul mesaj din închisoare în 2023: Aproape toate mamele au încălcat legea pentru copiii lor

Elena Udrea a transmis un mesaj trist din închisoare, menţionând că nu poate scă scrie în aceste momente „Sărbători fericite!”. „Perioada sărbătorilor de iarna este cea mai grea din an in penitenciar, mai ales intr-unul de femei in care cele mai multe sunt mame. Pare ca toata tristețea din lume se aduna aici. Atmosfera este ciudata, o fractura intre decorurile si muzica prin care angajații penitenciarului încearcă sa redea cat de puțin trăirile Crăciunului si suferința deținuta de a fi departe de familie si mai ales departe de copiii. Convorbirile telefonice pe care le-am ascultat fără sa vreau sub geamul camerei mele, ca si vizitele pe care femeile le-au primit in aceste zile s-au terminat in lacrimi. Durerea mare nu este pentru tine, ca adult, iti poti gestiona mai usor sau mai greu emoțiile decat pentru suferinta copiilor care plang si isi roagă mamele sa vina acasa macar de Craciun”, a scris Elena Udrea.

Exclusiv! Prima reacție a lui Adrian Alexandrov, după ce Elena Udrea a fost dusă de urgență la spital: „A cedat! Oricât de puternică ar fi nu le poate duce singură pe toate”

„Sunt femei care au cate 4,6 chiar si 10 copiii, si sunt aici pentru ca au furat ca sa le dea de mâncare, iar acum copiii au rămas singuri cu bunici neajutorați ori cu tați complet depășiți de situație, cei mai multi dintre având deja destinele frânte si probabil ei însăși vor ajunge sa încalce legea așa cum arata cercetarea sociologica facuta in SUA asupra copiilor a căror mame sunt in pușcărie, iar in pușcăriile românești pe de alta parte nu se întâmpla nimic care sa duca la reabilitarea acestor femei, mai rau dupa ce ies de aici nu doar ca la fel ca atunci cand au intrat nu stiu sa muncească, dar sunt lăsate de izbeliște de stat odată ce au iesit pe poarta afara nimeni nu le angajeaza tocmai pentru ca au trecut prin închisoare. Deci vor sfârși prin a recidiva ca sa poata sa isi întrețină copiii.

Elena Udrea se revoltă după ratarea aderării la Schengen: „Care este gruparea antinaţională condusă de la Bruxelles?”

La întrebarea stupida pe care tot am auzit-o: De ce a furat daca știa ca are copiii care vor suferi ?

O sa dau doua răspunsuri:

1. aproape toate mamele au încălcat legea pentru copiii lor;

2. să ridice piatra cine crede ca nu a încălcat legea niciodată sau ca in anumite condiții nu ar încalcă-o.

Așa ca, in acest ocean de suferința mi s-a părut nefiresc, strident sa nu va urez, “Sărbători fericite”! Va spun acum cu întârziere sa aveți un an 2023 in care sa va fie bine, sa fiți buni si sa faceți bine!”, este mesajul transmis de Udrea din închisoare prin intermediul Facebook.

După decizia definitivă de condamnare în dosarul Gala Bute, Udrea a încercat să fugă din țară și a fost prinsă în Bulgaria, unde a stat în arest timp de peste două luni, timp în care s-a derulat procesul de extrădare. Ea a fost adusă în 16 iunie 2022 în România și a fost încarcerată la Penitenciarul Târgșor pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare.