Elena Udrea: Protestatarii greci sunt nişte huligani

Ministrul Elena Udrea afirmă, într-o postare pe blogul personal, că referendumul din Grecia susţinut de guvernul socialist Papandreou este nepotrivit şi inutil şi îi numeşte pe protestatarii greci "huligani". Udrea îl ia în colimator şi pe preşedintele PSD Victor Ponta şi spune că liderul social democrat îl prezenta, în urmă cu câteva luni, pe premierul Georgios Papandreu, ca pe un exemplu de urmat de preşedinte de partid socialist.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 15:43
Elena Udrea: Protestatarii greci sunt nişte huligani

Ministrul Elena Udrea aplică o dreaptă puternică stângii elene. Udrea susţine că ceea ce face acum Papandreou este apogeul modelului socialist-asistenţial: şi atunci când ţi se oferă ajutor, tu vrei mai multe avantaje şi nu vrei să faci nimic în schimbul ajutorului primit. Ea subliniază că referendumul lui Papandreou este „deopotrivă nepotrivit şi inutil”.

„Populismul de care dau dovadă guvernanţii greci acum este rezultatul a cel puţin două decenii în care ei au creat statul asistenţial perfect. În Grecia, statul oferă avantaje cum nu există în altă ţară din Europa. Şi chiar dacă turismul, agricultura sau transporturile maritime sunt puternice, acestea nu acoperă nivelul actual de bani necesari întreţinerii calităţii vieţii. De la metroul din Atena care este gratuit, până la evaziunea fiscală cvasigeneralizată, statul este generos şi pasiv”, scrie elena Udrea.
Udrea îl critică pe blog şi pe liderul PSD Victor Ponta, despre care spune că, nu de mult, îl lăuda pe premierul grec şi îl prezenta ca pe un exemplu de urmat de preşedinte de partid socialist.
„Când Preşedintele Băsescu vorbea despre eforturile de a evita „grecizarea” României, mulţi comentatori îl atacau şi râdeau, spunând cât de bine trăiesc grecii şi că „să ajungem ca ei ar fi un lucru minunat”. Oare aşa gândesc şi acum?”, se întreabă Udrea.