Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria. Avocat: A declarat că are o fetiță mică, familie și își dorește să se reîntoarcă alături de ei

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria. Judecătorii bulgari nu au luat o decizie în privinţa cererii României de a o extrăda pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute". Potrivit avocatului care o reprezintă pe Elena Udrea, judecătorii au amânat procesul pentru sâmbătă deoarece nu au avut în sală un translator autorizat.

08 apr. 2022, 17:19
Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria. Avocat: A declarat că are o fetiță mică, familie și își dorește să se reîntoarcă alături de ei

Elena Udrea a părăsit sala de judecată din Bulgaria. Nu a stat mai mult de 20 de minute, iar după plecarea ei din sala de judecată, autorităţile au anunţat că Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria.

Judecătorii bulgari au amânat discutarea cazului fostului ministru al Turismului pentru că nu au avut în sală un translator autorizat.

Nu a declarat nimic pentru că nu au ajuns documentele traduse. În plus, nu a existat un translator autorizat. Acesta este și motivul pentru care s-a amânat pentru mâine (sâmbătă n.red.). Nu exista translator în acest oraș, trebuie adus din Sofia. Am vorbit cu ea. Nu știe nimic pentru că în momentul în care a plecat din România, instanța încă nu se pronunțase. A declarat că are o fetiță mică, familie și își dorește să se reîntoarcă alături de ei„, a declarat avocata Elenei Udrea, potrivit România TV.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, condamnată la şase ani de închisoare pentru corupţie, a fost reţinută joi pentru 24 de ore de către poliţia bulgară în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile române, a anunţat Ministerul de Interne de la Sofia.

Elena Udrea a fost oprită joi la Vama Kulata din sudul Bulgariei, punct de trecere a frontierei în Grecia, după ce ICCJ a respins joi contestaţia în anulare depusă de aceasta în dosarul „Gala Bute”. Astfel, instanţa a menţinut decizia de condamnare a Elenei Udrea la 6 ani de închisoare.

Citeşte şi: Cine este bărbatul misterios cu care Elena Udrea a fugit din ţară

Pentru că nu s-a predat la Poliţie, o echipă de poliţişti a mers la reşedinţa sa şi pentru că nu au găsit-o a fost emis mandat de urmărire generală.