Elena Udrea riscă să stea în puşcărie 14 ani! Ce dosare „grele” mai are fosta blondă de la Cotroceni

Elena Udrea va executa o pedeapsă de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins, joi, contestaţia în anulare. Fostul ministru mai are două dosare pe rol, într-unul dintre ele fiind deja condamnată la 8 ani de închisoare cu executare.

07 apr. 2022, 15:07
Elena Udrea riscă să stea în puşcărie 14 ani! Ce dosare „grele” mai are fosta blondă de la Cotroceni
Elena Udrea riscă să stea în puşcărie 14 ani!

Elena Udrea riscă să stea în puşcărie 14 ani! Un complet de cinci judecători a stabilit, joi, definitiv, să respingă definitiv căile extraordinare de atac introduse de Elena Udrea și Rudel Obreja în dosarul Gala Bute, astfel că decizia definitivă a acestora de condamnare rămâne valabilă. Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Elena Udrea riscă să stea în puşcărie 14 ani! Ce dosare „grele” mai are fosta blondă de la Cotroceni

Elena Udrea mai are încă două dosare importante în curs, care îi pot aduce alte condamnări pe lângp cea de 6 ani primită în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul campaniei pentru Băsescu. Ioana Băsescu, condamnată la 5 ani

Într-unul dintre ele, legat de finanţarea ilegală a campaniei electorale din 2009, Elena Udrea a fost condamnată, în martie 2021, la 8 ani de închisoare cu executare! Fostul ministru este acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor privind finanţarea campaniei electorale din 2009. În acelaşi dosar, Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare. Decizia Curții de Apel București nu este definitivă.

Dosarul Hidroelectrica. Elena Udrea ajunge din nou în faţa instanţei: „Sper să obţin achitare”

În dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea a fost trimisa in judecata de DNA, în decembrie 2017, pentru trafic de influenţă şi spalare de bani.  Potrivit DNA, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzaianu, în anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari –  din care a primit 3,8 milioane – pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi Hidroelectrica, în vederea menţinerii, în condiţiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu compania producatoare de energie.