Elena Udrea şi Ioana Băsescu şi-ar putea afla joi pedepsele în dosarul campaniei electorale a lui Băsescu

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ar putea da, joi, verdictul în dosarul finanțării campaniei electorale a fostului președinte Traian Băsescu. În acest dosar, Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la 5 ani de închisoare. Cele două au cerut instanței încetarea procesului pentru că faptele s-ar fi prescris.

08 iun. 2023, 14:44
Elena Udrea şi Ioana Băsescu şi-ar putea afla joi pedepsele în dosarul campaniei electorale a lui Băsescu

În martie 2018, procurorii DNA au pus sub sechestru un imobil din Sectorul 1 din Bucureşti, ce aparţine Elenei Udrea, în suprafaţă de 5.001 metri pătraţi, evaluat la 565.000 de euro. Măsura a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în decizia de condamnare pe fond, prin care s-a dispus confiscarea unei sume de aproximativ două milioane de lei de la Elena Udrea.

Pe instanţa de fond, acolo unde procesul a durat şase ani, inculpaţii din dosarul finanţării campaniei electorale a lui Traian Băsescu au fost condamnaţi, după cum urmează:

– Elena Udrea – 8 ani de închisoare;

– Ioana Băsescu – 5 ani de închisoare;

– Gheorghe Nastasia – 6 ani de închisoare;

– Victor Tarhon (fost preşedinte CJ Tulcea) – 4 ani de închisoare cu suspendare;

– Silviu Wagner (fost director Oil Terminal) – 3 ani de închisoare cu suspendare;

– Dan Andronic – achitat.

Citeşte şi: Daniel Horodniceanu, artizanul unei scheme imobiliare netranspartente în care statul a îngropat cinci milioane de euro. Suma halucinantă cu care a fost achiziționat noul sediu al DIICOT