Elena Udrea, din Costa Rica: „Ştiu că doamna Kovesi are 40 de denunţuri” VIDEO

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a lămurit zvonurile potrivit cărora ar fi colaborat cu FBI în Costa Rica.

12 mart. 2019, 18:45
Elena Udrea, din Costa Rica: „Ştiu că doamna Kovesi are 40 de denunţuri” VIDEO

Elena Udrea a anunțat că nu a depus niciun denunț la FBI, așa cum a scris presa în ultimele ore. Fugită în Costa Rica, unde așteaptă un răspuns la cererea de azil politic definitiv, Udrea a declarat, marți seara, la România TV, că a depus un singur denunț, dar nu acum, ci în 2015, și nu la FBI, ci la DNA, împotriva lui Florian Coldea și a Laurei Codruța Kovesi.

„Acum am aflat că aș fi turnat la FBI. Nu știam dacă să râd sau să iau în serios ce se spune. Voiam să fac o glumă și să vă spun că în copilărie mi-am dorit să fiu spion și dacă ar fi venit FBI la mine, aș fi fost foarte fericită să fi venit cât timp am fost arestată. Nu a venit, nu m-a întrebat nimeni nimic despre lucrurile pe care le știu. Dacă m-ar întreba cineva, le-aș spune cu mare drag. Cât despre persoana care a fost arestată pentru trafic de droguri, este prima dată când aud de dânsul. Nu știu dacă există un interes al cuiva să creeze povestea și să o tot întrețină din când în când, dar nu este real. Nu m-a căutat FBI.

Cred că mai degrabă în Panama ar fi venit FBI să întrebe pe cineva și nu în Costa Rica. La mine nu a venit FBI-ul. Nu m-a întrebat nimeni nici prin mijloace electronice și nici în alt mod. Nu este adevărată această poveste.

Dacă m-aș fi decis să torn pe undeva, turnam la București. Nu mă duceam în lume să verific pușcăriile de pe tot mapamondul ca să ajung să torn în Costa Rica”, a declarat Elena Udrea la România TV

”La mine nu a venit FBI, Nu m-a întrebat nici direct, nici prin mijloace electronice. Dacă aș fi vrut să torn aș fi turnat la București, nu aș fugit în lume să cunosc pușcăriile. Eu am făcut un denunț, cel din 2015, împotriva lui Kovesi și Coldea. Dar, aș putea să îl depun din nou. Știu că doamna Kovesi are 40 de denunțuri, nu cred că o încurcă încă unul. Cam toți penalii au ajutat-o pe doamna Kovesi și nu se sfia să le ceară ajutorul.

Eu nu cred că va apuca 2021 să înceapă mandatul. Are proceduri judiciare în România, iar noul Parlament European va găsi un alt candidat. A fost un blat la Bruxelles. Cineva a încercat să o salveze, să o extragă.

Eu aș vrea să mă întorc, dar nu depinde de mine. Depinde de ce se întâmplă în țară. ”, a spus Elena Udrea.

Elena Udrea, despre Siegfried Mureşan: Banii de campanie i-a primit de la Gheorghe Ştefan; să ai tupeul să mergi acum cu un discurs anticorupţie şi pro Kovesi, arată mare ipocrizie

Elena Udrea a declarat marţi seară că Siegfried Mureşan a venit în PMP la propunerea Elenei Băsescu, pe loc eligibil pentru europarlamentare, iar banii i-a avut de la Gheorghe Ştefan. „Să ai tupeul să mergi acum cu un discurs anticorupţie şi pro Kovesi, arată mare ipocrizie”, a spus Udrea.

„Toţi cei din partidul lui Iohannis sunt protejaţi, iar discursul lor în favoarea doamnei Kovesi, în favoarea lui Coldea, nu e unul în care ei cred. Este un discurs care vine pe linie de partid şi ei trebuie să apere sistemul, pentru că sistemul îi apără pe ei”, a spus, marţi seară, la Antena 3, Elena Udrea.

Aceasta a afirmat că mulţi oameni de afaceri credeau că „dacă se pun bine cu şefii serviciilor şi cu şefii justiţiei afacerile lor prosperă”.

Aceasta a vorbit despre intrarea în PMP a lui Siegfried Mureşan.

„Ce i-aş reproşa lui Siegfried Mureşan este că a venit în partid pe loc eligibil, fără a depunere nicun fel de muncă în folosul partidului, a venit la recomandarea Elenei Băsescu, a fost susţinut de mine, iar banii de campanie i-a primit de la Gheorghe Ştefan. Ori, în condiţiile acestea, să ai tupeul să mergi acum cu un discurs anticorupţie şi pro Kovesi, arată mare ipocrizie”, a mai spus Elena Udrea.

Aceasta a continuat, afirmând că „nu poţi să ajungi europarlamentar cu susţinerea lui Băsescu şi finanţat de Gheorghe Ştefan şi apoi să te dezici de aceştia şi să mergi cu discursul acesta pro Kovesi şi pro sistem decât dacă eşti un mare ipocrit”.