Elena Udrea: Subiectul despre geanta Hermes, folosit pentru circ şi cancan

Elena Udrea a declarat marţi, că renumita geantă de lux Hermes, despre care procurorii care au instrumentat dosarul "Gala Bute" spun că a plătit-o cash, "nu există" şi că subiectul este folosit pentru "circ şi cancan".

20 oct. 2015, 07:47
Elena Udrea: Subiectul despre geanta Hermes, folosit pentru circ şi cancan

Subiectul despre geanta Hermes este unul fără legătură cu cauza penală. E folosit doar pentru dezbatere şi circ şi cancan. Nu există această geantă„, a declarat Elena Udrea.

Aceasta a fost întrebată de jurnalişti dacă i-ar plăcea să aibă o geantă de 100.000 de euro. „Sunt o multime de lucruri pe care le poti face cu banii acestia. Am vrut sa spun ca nu mai am varsta pentru asa ceva, dar o sa spuneti apoi ca ma autocompatimesc„, a spus Udrea.

Jurnalista Sorina Matei a publicat pe Facebook pasaje din dosarul „Gala Bute”, în care procurorii arată că Elena Udrea a plătit în numerar pentru o geantă de lux, fără ca banii să poată fi identificaţi în extrasele de cont ale fostului ministru. „Din mesajele de poştă electronică şi din declaraţiile inculpaţilor rezultă că în luna februarie 2012 Udrea Elena Gabriela a achiziţionat prin intermediul lui Topoliceanu Ana Maria o geantă Hermes Birkin Crocodile, al cărei preţ variază potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com între 50.000 şi 100.000 USD. Plata preţului s-a realizat în numerar, în condiţiile în care provenienţa sumei nu poate fi identificată în extrasele de cont bancar ale inculpatei„, arată procurorii în dosarul „Gala Bute”, citând declaraţii ale Elenei Udrea şi ale lui Tudor Breazu, precum şi mesaje de poştă electronică schimbate între Tudor Breazu, Ana Maria Topoliceanu şi Elena Udrea cu privire la acelaşi produs.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit pe blogul său cum au fost plătiţi din bani publici cei care au transformat comentariile pe net într-un spaţiu de necitit. Tolontan precizează că organizaţia Elenei Udrea a angajat postaci de frica demonstraţiilor din ianuarie 2012. Totodată, ziaristul publică un email în care postacii din demisolul clădirii PD-L Bucureşti erau îndemnaţi să-l facă evreu şi homosexual pe Sorin Oprescu.

Elena Udrea a explicat, marţi, că „postacii” fac parte dintr-o strategie de campanie, „care au ca menire să corecteze anumite informaţii” în comentariile de la articolele de pe internet.

A avea guerila digitala este o tehnica de campanie pe care toate patidele o folosesc de cand cu internetul. Acestia sunt celebrii postaci. Adica oameni care au ca menire sa corecteze anumite informatii in comentariile pe care le pun in spatele articolelor de pe internet.

Continutul mesajelor tine de ce gandesc cei care scriu acolo. Nu tine de partid sau de seful partidului. Dar a pune astfel de mailuri in dosar, nu are nicio legatura cu cauza penala. Eu nu am stat in arest pentru maiulurile acelea. De ce au fost acele mailuri puse in dosar?

Vreau si eu sa vad, guerila digitala a domnului Iohannis, a domnului Ponta, ce mesaj a transmis in campanie, daca e sa facem circ si sa vedem cum au functionat echipele de campanie in 2012 sau in 2014. Este un mod de a distrage atentia de la lipsa probelor, pentru care au am facut sesizari si la CSM si plangere penala pentru modul in care se conduc anchetele in ceea ce ma priveste„, a precizat Elena Udrea.

Citeşte şi: Tolo.ro: Postacii Elenei Udrea, plătiţi din şpagă. Aveau ordin să spună că Oprescu e evreu şi homosexual