Elena Udrea: Traian Băsescu NU ÎNCAPE în niciun partid. Nu se va înscrie în PMP

Elena Udrea a anunţat, luni, că la Congresul PMP din 8 februarie în care va fi aleasă noua conducere a partidului, se va candida pe bază de moţiuni. Udrea a spus din nou că ea nu va mai candida pentru şefia PNP. Totodată, Udrea a reiterat că Traian Băsescu nu se va înscrie în PMP. 

19 ian. 2015, 12:38
Elena Udrea: Traian Băsescu NU ÎNCAPE în niciun partid. Nu se va înscrie în PMP

„Nu candidez. Categoric rămân în PMP. Cred ca este nevoie de o conducere noua care sa raspunda electoratului neafiliat politic, un electorat care a votat impotriva lui Victor Ponta şi a PSD.  (…) Raman in PMP, dar nu mai candidez. Ramân ca simplu membru. Sunt deputat, raman deputat PMP şi voi avea acelasi rol de a sustine proiectele partidului”, a spus Elena Udrea.

În ceea ce priveşte înscrierea fostului presedinte Traian Basescu in PMP, Udrea a precizat ca nu se va intampla acest lucru.

„Nu cred că pot răspunde eu mai bine decât ar răspunde dl preşedinte. Nu se va înscrie în PMP, însă sunt convinsă că va rămâne alături de acest proiect politic pe care dânsul l-a iniţiat. (….) Nu cred că încape Traian Băsescu în niciun partid, nu numai în PMP. Cred că la experienţa pe care o are, la statutul pe care Traian Băsescu l-a câştigat, cel mai important om politic în momentul acesta, cred că de experienţa dânsului trebuie să profite întreaga societate şi dacă are nevoie pentru un instrument politic pentru a pune în practică multele din reforme, PMP îi este alături”, a declarat Udrea.

CITEŞTE ŞI PMP, în căutarea unui nou lider. Cine ar putea fi succesorii Elenei Udrea la ŞEFIA partidului

Liderul PMP le-a spus colegilor din PMP că „este puţin penibil să aştepte ca fostul preşedinte Traian Băsescu să salveze partidul”.

„Eu le-am spus colegilor care se uită la dumneavoastră la presă şi nu mai gândesc cu mintea lor, gândesc cu mintea dumneavoastră, că, dacă noi ca partid aşteptăm să ne salveze preşedintele şi până atunci stăm aşa şi ne uităm la ce se întâmplă, cu siguranţă că nu suntem pe drumul cel bun. Suntem oameni care facem politică, preşedintele ne este partener dar acum, chiar să aştepţi tot Traian Băsescu să te salveze ca om politic, să vină în partid să te faci parlamentar, primar, consilier, cred că este puţin penibil, pentru nişte oameni care se vor politicieni. Eu cred că parteneriatul cu preşedintele va fi de mare folos PMP, dar de aici şi până la a aştepta toţi, anesteziaţi, să vină preşedintele că, dacă nu, nu facem nimic, este cale lungă”, a conchis Elena Udrea.